• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "İhtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var. Ama...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "İhtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var. Ama bu bizim önceliğimiz değildir. Bu ithal edeceğimiz anlamına gelmez, ama her zaman ithal edebiliriz anlamı taşıdığını belirtmek istiyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personeller ile eşitlenmesine ilişkin antlaşmayı imzaladı. İmza töreninden sonra et zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, et ithalatı sinyali verdi.

"SPEKÜLATİF HAREKETLERE KARŞI ET İTHALATINI GERÇEKLEŞTİRME İMKANIMIZ VAR"

Et üreticilerini zarara uğratacak hiçbir uygulama içerisinde olmayacaklarını vurgulayan Çelik, "Spekülatörlere dönük ise her zaman elimizi güçlendirecek argümanları elimizde tutacağımızı da spekülatörlerin bilmesini istiyorum. İhtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var. Ama bu bizim önceliğimiz değildir. Bu ithal edeceğimiz anlamına gelmez, ama her zaman ithal edebiliriz anlamı taşıdığını belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

ÇELİK, TAR-GEL PROJESİNİ İMZALADI

TAR-GEL projesi ile 10 bin personelin istihdam edildiğini belirten Çelik, "Artık arazide bizzat üreticiyle, çiftçiyle beraber olacak olan 6 bin bakanlık personeli, 10 bin de bu proje çerçevesinde istihdam edilen TAR-GEL personelinin arasında, özlük ve mesleki haklar arasında hiçbir fark kalmayacak şekilde bugünden itibaren çiftçimizin hizmetinde olacaktır" diye konuştu.

"TARIM BÜRODA DEĞİL SAHADA İCRA EDİLİR"

"Tarım büroda değil, masada değil sahada icra edilir" ifadelerini kullanan Çelik şunları kaydetti:

"Bu yönüyle de hem il, ilçe personelimizin hem de TAR-GEL personelimizin bu saatten sonra ağırlıklı görevleri masada değil, tüm personelimizin sahada olacak şekilde çalışmalarımızı dizayn edeceğiz. 16 bin personelimiz arazide bütün üretimin safhalarında var olacaklar. Gerek bitkisel üretim, gerekse hayvansal üretim ile ilgili olarak, ülkemizin en ücra noktasında ne olup bittiği ile ilgili bu 16 bin personel bizim gözümüz kulağımız olacak."

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim