• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Gıda Takviyesi Hakkında Bilinmeyenler

Gıda Takviyesi Hakkında Bilinmeyenler
AksuVital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, doğru ve bilinçli kullanımla birlikle fayda sağlayan gıda takviyelerinin mutlaka güvenilir firmalardan...

AksuVital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, doğru ve bilinçli kullanımla birlikle fayda sağlayan gıda takviyelerinin mutlaka güvenilir firmalardan tercih edilmesi gerektiğini aktardı.

AksuVital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, gıda takviyeleri hakkında açıklamalar yaptı. Gülsoy, gıda takviyelerinin pazar payındaki artışının 2020 yılına kadar özellikle orta Avrupa'da yüzde 7,6'lık büyüme göstereceği öngördü. Dünya'da her geçen yıl sektörün büyüme gösterdiğini belirten Gülsoy, doğru ve bilinçli kullanımla birlikle fayda sağlayan gıda takviyelerinin mutlaka güvenilir firmalardan tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

"GIDA TAKVİYELERİNE NEDEN İHTİYAÇ DUYUYORUZ?"

Sanayi devriminin ardından tarımda da büyük değişmeler olduğunu dile getiren Sevil Gülsoy, "Hızlı tüketim sektörünün büyümesi ile yaşam ve beslenme şekillerinde hızlı bir değişme gerçekleşti. Şehirleşmenin artması, insanların zamana karşı yarışması, daha pratik besinler tüketmeye yönelmemiz, beslenmemize özen göstereceğimiz zamandan çalmış durumda. Ülkelerin sosyo-ekonomik düzeyi arttıkça beslenme kalitesi artmak yerine düşüş göstermektedir" dedi.

Gülsoy, Türkiye'de son 20 yıl içerisinde beslenme alışkanlıklarında büyük değişmeler olduğuna vurgu yaparak "Artık gıdalarda daha çok katkı maddesi, hormon, tarım ilacı kullanılmaya başladı. Buda gıdalarımızın besin değerlerinin ve kalitesinin daha bozuk olmasına sebep oldu. Artık birçok besinden vitaminleri, mineralleri, yağ asitlerini yeteri kadar alamıyoruz. Dolayısı ile hastalıklarla başa çıkmakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

"GIDA TAKVİYELERİ NE İŞE YARIYOR?"

Gıda takviyelerini "Sağlığın korunması ve devamını amaçlayan preparatlar" olarak tanımlayan Gülsoy, "Beslenme ile yeteri düzeyde alınamayan vitamin, mineral, proteinlerin, sağlık için gerekli maddelerin vücuda alınmasına yardımcı olurlar. Gıda takviyelerinde bilimsel çalışmalar son derece önemlidir. Formülasyonların oluşturulmasından kullanım önerisine kadar tamamen bilimsel çalışmalar göz önüne alınarak oluşturulmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim