• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Gıda sektörünün meseleleri görüşüldü

Gıda sektörünün meseleleri görüşüldü
Aydın Ticaret Odası (AYTO) kamu özel sektör buluşmalarında, bu hafta gıda sektörü gündeme alındı.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) kamu özel sektör buluşmalarında, bu hafta gıda sektörü gündeme alındı. Toplantıya, AYTO 12. ve 19. Meslek komiteleri üyeleri, toptan ve perakende gıda sektöründe faaliyet gösteren kafeterya, lokanta, hazır yemek, şekerleme ve unlu mamuller üretimi ve ticareti yapan işletmelerle fırıncılar katıldı.

Kamu kurumu müdürlerine ve üyelerine teşekkür eden başlayan AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Aydın ekonomisine, Aydın özel sektörüne kıymet verip buraya gelen daire müdürlerimize ve bu konuda önümüzü açmış olan sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Eleştirmeyi biliyoruz, yanlış bir şey gördüğümüzde eleştiriyoruz. Marifet, iltifata tâbidir. Burada oturup tartışmak, sorulara cevap vermek, ben iş yapmak için uğraşıyorum, bu topluma ve görev yaptığım ile hizmet etmek için çabalıyorum demekten başka bir şey değildir. Bizi hiçbir toplantımızda da yalnız bırakmıyorlar." dedi. Oda seçimlerinin dört yılda bir yapıldığını hatırlatan Ülken, "Bizler de birer üyeyiz. Bugün biz varız, yarın yokuz. Bir başkası gelecek, o da başkan olacak. Bir başkası meclis üyesi veya yönetim kurulu üyesi olacak. Biz bu bilinçle emanet kavramının içini tam olarak doldurup sadece odanın kurumsal yapısı, imajı, üyelerin hak ve menfaatleri noktasında değil,aynı zamanda üyelerin ceplerinden zarzor kazanıp ödedikleri üye aidatlarının da omuzlarımıza çok büyük bir vebal olduğunu bilerek, emanete hıyanet etmemek adına, emaneti en doğru şekilde bizden sonrakilere teslim edebilmek adına elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bir eksik, bir öneri, bir hata varsa 24 saat bunları ben, açık olan cep telefonumdan almaya hazırım, Odamız da her zaman açık. Bu odanın gerçek sahibi üyeleridir. Üyesinden kopuk bir oda, sadece tabela anlamına gelir veya birilerinin kendi koltuk nefslerini tatmin ettikleri bir alandan öteye gitmez." diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından kamu kurumlarının müdürleri, AYTO üyelerinin gündeme getirilmesini istediği konulara yönelik sorularını cevapladı. Üyeler ayrıca müdürlere, dile getirmek istedikleri konuları aktarma fırsatı buldu. Toplantıda özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili ruhsat alım prosedürleri, işyeri denetim formatları, kaçak ve merdivenaltıyla rekabetin önlenmesi, geleneksel ürün analizleri, yatırım planlama gibi birçok konuda çözümler bulundu, yol haritaları belirlendi.

Gıda sektörünün meseleleri görüşüldü

Gıda sektörünün meseleleri görüşüldü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim