• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Gıda Sektörü Abtü’de Buluştu

Gıda Sektörü Abtü’de Buluştu
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından "Kariyer Günü" etkinliği düzenlendi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından "Kariyer Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, başta Rektör Prof. Dr. Aykut Gül olmak üzere üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve sektörden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. İki oturum halinde yapılan ve tüm gün süren etkinlikte konuşmacı olarak Adana İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Tekin, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur Menlik, Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı ve Sunar Grup CEO'su Hüseyin Nuri Çomu, Yıldız Holding North Star İnnovation Proje Müdürü Dr. Özge Erdohan, Güneyliler Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Ezel Güneyli ile ŞALGAMDER Başkanı ve Klikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas yer aldı.

Sabah oturumunun başlangıcında bir konuşma yapan ABTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kola, bölüm tarafından yapılan projeler ve kuruluştan itibaren alınan yol hakkında istatistiki verilere dayalı bir sunum gerçekleştirdi. Gıda Mühendisliği Kariyer Günü etkinliğinin ilkini gerçekleştirmekten duyduğu heyecanı dile getiren Doç. Dr. Kola, bu etkinliğin her yıl geleneksel hale geleceğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül yaptığı konuşmada gıda sektörünün öneminin her geçen gün arttığını vurguladı. Prof. Dr. Gül, "Akademisyenlerin dört duvar arasından çıkıp sektörle temas halinde olduğu bir çalışma sistemi hedefliyoruz. Oluşturmayı planladığımız yeni atama yönergemize bölgedeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapıp yine bölge yararına yönelik somut bir projede yer alma şartını koymayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Artan nüfus, küresel ısınma ve tarım alanlarının amaç dışı kullanımı etkenlerin gıda kaynaklarının yeterliliğini tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Gül, "Dünyada 1 milyar insan obez iken 1 milyar insan aç, yani aslında hepimize yetecek kaynak var ancakbir gelir dengesizliği de mevcut. Üreticiden tüketiciye kadar bir israf hali söz konusu" şeklinde konuştu. Öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Gül, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Adana İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Tekin, Adana'nın adeta bir gıda cenneti olduğunu vurguladı. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun amacı, kapsamı ve uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendiren Tekin, kentimizde gıda sektörü ile ilgili denetimlerin hızla devam ettiğini belirtti. Tekin, gıda mühendisliğinin geleceğin mesleği olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

Gıda Sektörü Abtü’de Buluştu

Gıda Sektörü Abtü’de Buluştu

Gıda Sektörü Abtü’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim