• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Gıda Mühendislerinden şaşırtan ifade

Gıda Mühendislerinden şaşırtan ifade
Kaybolan 3 atın kesilerek lüks restoranlarda satıldığı ortaya çıktı. Gıda Mühendisleri "At eti tüketilmesi yasak değil" dedi.

Bursa'da birkaç gün önce, çalınan 3 atın kesildiği, etlerin lüks restoranlara satıldığı ortaya çıkmıştı. Tepki çeken olayla ilgili, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi açıklama yaptı. Başkan Serkan Durmuş, "belki de yediğimiz hileli ürünlen içinde en masumu at eti" dedi.

Bursa'daki at eti skandalı ile ilgili açıklama yapan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Durmuş, bu ürünleri alan, işleyen ve satan firmaların bir an önce kamuyona açıklanmasını isteyerek, "Halk üzerinden haksız kazanç sağlayarak hileli gıda üreten firmaların kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz ve konunun takipçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz" dedi.

"YEMİŞ OLDUĞUMUZ HİLELİ ÜRÜNLER İÇİNDE EN MASUMU AT ETİ DİYEBİLİRİM"

Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) düzenlenen toplantıda konuşan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Durmuş, gıda konusunun hasassiyetine dikkat çekerek, "İnsan sağlığı, halk sağlığı çok önemli. Ülkemizde bununla ilgili ciddi sorunlar var. 9 yıldır şube yönetiminde yer alıyorum. Ben böyle bir vaka ile karşılaşmadım. Kamuoyunda edinilen bilgiler, Tarım Bakanlığı'nın yaptığı denetimler neticesinde değil de daha çok dışardan alınan duyumlar neticesinde yansıyan olayları değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Bunun da gerçek manada denetim eksikliğinden kaynaklandğını düşünüyorum. Bu vaka ile karşılaştık, gerekli araştırmalar Tarım İl Müdürlüğü tarafından devam ediyor ama belki de üzülerek söylemem gerekiyor ki yemiş olduğumuz hileli ürünler içinde en masumu at eti diyebilirim. Acaba neleri daha tüketiyoruz? Bu konuda da açılım olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"AT ETİNİN TÜKETİMİ YASAK DEĞİLl"

Türk Gıda Mevzuatı et ve et ürünleri tebliğine göre mevzuatta atın kasaplık hayvan tanımında yer aldığını belirten Durmuş, "Ülkemizde at etinin tüketimi ile ilgili olarak herhangi bir yasak mevcut değildir. Ancak mevzuat gereği üretiminde kullanılan ürünün etiketinde hayvan türünün bildirilme zorunluluğu vardır. Bu etiketleme hükümleri sadece ambalajlı gıdalar için değil, tüketiciye servis edilen gıdalar için de geçerlidir. Ürün tüketimi aşamasında etin kaynağının at eti olduğunu bilgisinin tüketiciye ulaştırılmadığı durumlarda at ve benzeri et ürünleri kullanımı tağşiş hileli gıda üretimi olarak değerlendirilmektedir" diye konuştu.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim