• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gıda İhracatçıları Japon Pazarına Açılıyor

Gıda İhracatçıları Japon Pazarına Açılıyor
Gıda tüketiminde kaliteden öden vermeyen, yıllık 60 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya'da düzenlenen Foodex Japan 2016-41. Uluslararası...

Gıda tüketiminde kaliteden öden vermeyen, yıllık 60 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya'da düzenlenen Foodex Japan 2016-41. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı, Türk gıda ihracatçıları için Japonya ve Uzakdoğu pazarına ulaşmak için altın fırsatlar sunuyor.

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapılan Foodex Japan 2016-41. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı, 08-11 Mart 2016 tarihleri arasında Japonya'nın Chiba kentinde Makuhari Messe (Nippon Convention Center)'da düzenlenecek.

Japonya'nın tarım ve gıda ürünleri ihtiyacının önemli bölümünü ithalat yoluyla karşıladığını, gıda ihtiyacının sadece yüzde 40'ını kendisi karşılayabilen ve 130 milyon nüfuslu bir ülke olduğunu ifade eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Foodex Japan Fuarı'na, 2015 yılında 79 ülke ve bölgeden toplam 2 bin 977 firma ve yaklaşık 77 bin ziyaretçinin katıldığını belirterek, Türk firmalarına Japonya ve Uzakdoğu pazarında konumlarını güçlendireceklerini belirtti.

Türkiye'den 2015 yılında Japonya'ya 148 milyon 482 bin dolarlık gıda ürünleri ihracatı yapıldığını anlatan Ünlütürk, "Yıllık 60 milyar dolarlık gıda ithalatı yapan Japonya, tarım ve gıda ürün ihtiyaçlarının büyük bir kısmını ithalatla karşılıyor. Türklere karşı müthiş sevgileri var. Bunu Türk-Japon Ortak yapımı Ertuğrul filmiyle de perçinledik, Japonya'da bu film çok ilgi gördü, çeşitli ödüller aldı. Japonya'da ithalatçılar sizden bir kez mal aldıkları zaman sizi unutmazlar. Herkes bu ülkeye mal satmak istiyor. Tek şartları var, o da kalite" diye konuştu.

FOODEX'TE HANGİ ÜRÜNLER OLACAK?

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Japonya'ya makarna çeşitleri, kuru meyveler (kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, antep fıstığı, kuru incir), zeytin ve zeytinyağı, un ve unlu mamuller, domates salçası ve konserveleri, turşular, şekerlemeler, dondurulmuş gıdalar, meyve ve sebzeler, gıda katkı maddeleri, organik gıdalar, hazır çorbalar, çeşniler, meyve suyu, maden suyu, diğer alkollü ve alkolsüz içecekler vb. gıda ve işlenmiş tarım ürünleri sektöründe uluslararası standartlara uygun ürün üretimi yapan ihracatçıların Foodex Japan 2015 41.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'na katılmalarını önerdi.

8-11 Mart 2016 tarihleri arasında Japonya'nın Chiba kentinde Makuhari Messe (Nippon Convention Center)'da düzenlenecek olan Foodex Japan 2015 41.-Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonuna 35 Türk firması katılıyor. Fuar alanında aynı zamanda bu sene Türk asıllı İtalyan tasarımcı Erdem Şeker tarafından dizayn edilen 42 metrekarelik bir trend alanımız yer alacak, bu alanda tadım aktiviteleri ve görsel enstelasyonlar ile Türk gıda ürünlerinin tanıtımı yapılacak.

Gıda İhracatçıları Japon Pazarına Açılıyor

Gıda İhracatçıları Japon Pazarına Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim