• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

'Gıda denetimleri olumlu sonuç verdi'

'Gıda denetimleri olumlu sonuç verdi'
Erzurum'da son bir yıl içerisinde 5 bin iş yerinin 10 bin kez gıda denetiminden geçirildiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar,...

Erzurum'da son bir yıl içerisinde 5 bin iş yerinin 10 bin kez gıda denetiminden geçirildiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, "Denetimler olumlu sonuç verdi. Cezai müeyyide uygulanan işletme sayısı azaldı." dedi.

Gıda imalat, toptancı ve satıcıları sıkı takip altına alındı. Önceki yıllarda gıda satıcı ve imalatçılarına yönelik şikayetler azaldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, gıda denetimi konusunda hassas olduklarını anlattı. Akar, gıda satış, toplu tüketim mekanları ve imalathanelere yönelik geçen yıl içerisinde 10 bin denetim gerçekleştirdiklerini vurguladı. Denetimlerin çoğunun daha çok gıda satış noktaları üzerine olduğunun altını çizen Akar, denetim elemanlarının il merkezinin yanı sıra ilçelerde de sıkı bir şekilde çalıştığını dile getirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, toplum sağlığıyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Denetim elemanlarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetlerini de değerlendirdiklerine değinen Akar, şunları kaydetti: "En iyi denetim tüketicilerin denetimi. Bunun yanı sıra elemanlarımız da gıda imalatçılarını ve toplu satış yapılan yerleri yılda en az iki kere denetliyor. Kurum olarak ayrıca okullarda, kalabalık alış veriş merkezlerinde tüketicilerin bilinçlendirilmesi amacıyla broşör, katalog dağıtıyor, toplantılar düzenliyoruz. Ayrıca Bakanlık üzerinden "Alo 174" Gıda hattına gelen şikayetleri de anında değerlendiriyoruz. Bu kapsamda geçen yıl 361 tane şikayet geldi. Şikayetleri anında değerlendirip 25 işletmeye cezai müeyyide uyguladık."

Akar, denetimlerin artması ve sıklaşmasıyla birlikte yazılan ceza miktarının düştüğünü de sözlerine ekleyen Osman Akar, "Denetimler sonucunda son iki yılda cezai müeyyide uygulanan işletme sayısı önceki yıllara göre oldukça azaldı. Denetimler eğitici ve caydırıcı bir görev üstlendiği için imalatçılar ve satıcılar hijyen kurallarına, gıda kodeksine daha uygun davranmaya başladı. Bu da toplum adına güzel bir gelişme." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim