• BIST 108.410
  • Altın 143,491
  • Dolar 3,5304
  • Euro 4,1292
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 35 °C
  • İzmir 30 °C

Gıda Bölümü Öğrencileri Kardelen’de

Gıda Bölümü Öğrencileri Kardelen’de
Kardelen ve Yaylacık markaları ile iç pazara, Cardelion markasıyla dış pazara yönelik kestane şekeri üreten İlka Şekerleme Fabrikası, Hamidiye Mesleki...

Kardelen ve Yaylacık markaları ile iç pazara, Cardelion markasıyla dış pazara yönelik kestane şekeri üreten İlka Şekerleme Fabrikası, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, gıda güvenliği ve sağlığı açısından tesise tam not verdi.

Hürriyet'teki Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin gıda bölümünde okuyan 40 öğrencisi, 4 öğretmen ve alan şefi Nilüfer Çoksaygılı ile birlikte Kardelen Kestane Şekeri'nin üretildiği tesisleri gezdi. Firmada görevli gıda mühendisinin eşlik ederek bilgilendirme yaptığı gezide, fabrikada kullanılan üretim teknolojilerine hayran kalan öğrenciler, tesislere hijyen kuralarına uyum açısından tam not verdi. Kestanenin ham halinden şeker haline getirilişine kadarki safhaları gören öğrenciler, ilk kez ziyaret ettikleri kestane şekeri fabrikasına hayran kaldı.

Tesisleri kendilerine açarak her konuda bilgilendiren işletme yetkililerine teşekkür eden öğrenciler, "Kardelen Kestane Şekeri'nin kalitesi ve lezzetini yerinde gördük. Kullanılan son teknoloji ve temizlik konusundaki hassasiyet firmanın başarısını ortaya koyuyor. Damaklarda unutulmaz lezzet bırakan kestane şekerinin kolay elde edilmediğini de bu ziyaretimizde görmüş olduk. Firmanın, Bursa'yı ve kestane şekerini yurtiçi ve yurtdışında başarıyla tanıtması gurur verici" diye konuştu.

İlke Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün de, kendisinin eski adıyla tarım lisesi olan Hürriyet'teki okuldan mezun olduğunu hatırlatarak, okul öğrencilerinin ziyaretinin kendisine nostaljik duygular yaşattığını ifade etti. Firmalarında okulun 3 öğrencinin staj yaptığını belirten Akgün, "Gıda bölümü öğrencilerinin gıda üreten firmalarda inceleme yapması, bilgi edinmesi çok önemli. Bu öğrenciler ileride belkide çok iyi birer gıda mühendisi olacak. Teorik olarak edindikleri bilgileri, üretim tesislerini gezerek pekiştiriyorlar. İlka Şekerleme olarak öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Firmamızda her yıl farklı okullardan toplam 6 öğrenciye staj imkanı veriyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir’den besicilere buzağı kulübesi27 Temmuz 2017 Perşembe 14:08
  • Borsa ilk yarıda rekor kırdı27 Temmuz 2017 Perşembe 13:33
  • Serbest piyasada altın fiyatları27 Temmuz 2017 Perşembe 13:18
  • Mersin Serbest Bölgesi’nde ilk beş aylık kayıp yüzde 827 Temmuz 2017 Perşembe 13:13
  • Fındıkta yeni hedef Avrupa27 Temmuz 2017 Perşembe 13:08
  • En fazla kümes hayvanı Manisa’da27 Temmuz 2017 Perşembe 12:53
  • Kimya sektörü yönünü Afrika’ya çevirdi27 Temmuz 2017 Perşembe 12:48
  • Fındık üreticisinin umudu tek tek dökülüyor27 Temmuz 2017 Perşembe 12:43
  • Altının onsu 6 haftanın zirvesinde27 Temmuz 2017 Perşembe 12:28
  • Kayısı üreticilerinin yüzü gülüyor27 Temmuz 2017 Perşembe 12:08
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim