• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Giaf’tan ‘Ödemelerimizi Dondurun’ Çağrısı

Giaf’tan ‘Ödemelerimizi Dondurun’ Çağrısı
Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, güneydoğuda yaşanan terör olayları nedeniyle bölgeyi...

Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, güneydoğuda yaşanan terör olayları nedeniyle bölgeyi terk etmeyeceklerini, ancak Cumhurbaşkanı ve hükümetten iş dünyasının ödemelerinin dondurulmasını talep etti.

GİAF Başkanı İzol, yazılı bir açıklama yaparak, iş dünyasının doğu ve güneydoğudaki terör olayları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. 30 yıldır Türkiye'nin üzerinde bir kambur olan terör olaylarının artık sonlanmasını istediklerini belirten İzol, "Ülkemizin gelişiminin, özellikle doğu ve güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızın çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasının önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz terör olaylarının tamamen bitmesi için yapılacak çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Biz iş dünyasının temsilcileri olarak şunun açık ve net bir şekilde bilinmesini istiyoruz ki; hangi koşulda olursa olsun yatırım yaptığımız bölgeleri terk etmeyecek, istihdam sağlamaya, üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizin refahının ve huzurunun para kazanmaktan daha önemli olduğu bilinciyle hareket edip, yatırımlarımızı farklı bölge ya da ülkelere kaydırmak yerine, sonuna kadar mücadele etmeyi tercih edeceğiz. Bu anlamda da ülkemizin refah seviyesinin yükselmesi için üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

"BÖLGEDEKİ İŞADAMLARININ DİK DURABİLMESİ İÇİN ÖDEMELER DONDURULSUN"

Ancak, bölgede yatırım yapan işadamlarının sıkıntılarının giderilebilmesi için devlet desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydeden İzol, "Yaşanan terör olaylarına rağmen yatırımlarına devam eden, ülke ekonomisinin kalkınması için çaba sarf eden tüm işadamlarımız adına buradan sesleniyorum; hiçbir koşulda zorluklar karşısında bunalıp köşeye çekilmeyeceğiz. Bölgedeki iş adamlarının dik durabilmesi, tüm zor şartlara rağmen üretim hatlarını çalıştırmaya devam edebilmesi, istihdam oranlarının daha da düşmemesi için hükümetimizin belirli ödemelerimizi dondurmasını talep ediyoruz. Vergiler, sigorta primleri, krediler, çekler ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok ödeme kalemimiz mevcut. Bölgede ciddi bir terör sorunu varken, iş dünyasının bu ödemelerini düzenli olarak yapabilmesi imkansızlaşmıştır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletimizin tüm yetkililerine sesleniyoruz. İş dünyasının bu taleplerine kulak verin, geçici bir dönem sorun yaşanan bölgelerde yatırımı olan işletmelere belirli kolaylıklar sağlansın. Ödemeler dondurulsun" ifadelerini kullandı.

GİAF üyesi olsun olmasın, bölgedeki tüm iş adamlarının yanında olacaklarını, sıkıntılarını mümkün olduğunca dile getirmeye devam edeceklerini de ifade eden İzol, tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, yaşanan terör olaylarını lanetledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim