• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Ghsim’den Curling Dünya Şampiyonası’nın Erzurum’dan Alınması İle İlgili Açıklama

Ghsim’den Curling Dünya Şampiyonası’nın Erzurum’dan Alınması İle İlgili Açıklama
2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın Erzurum'dan alınarak, Kopenhag'a verilmesinin tamamen özellikle Rusya'nın ve Dünya Curling Federasyonu içindeki...

2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın Erzurum'dan alınarak, Kopenhag'a verilmesinin tamamen özellikle Rusya'nın ve Dünya Curling Federasyonu içindeki bazı yöneticilerin baskısı olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Biz curling salonunu aylar öncesinde hazır hale getirmemize rağmen, Dünya Curling Federasyonu gelip, salonumuzu incelemedi. Şampiyona'nın Erzurum'dan alınmasının tesis ya da ihmalle alakası yoktur" dedi.

Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın terör gerekçesi ile değil, tesis sorunu nedeniyle Erzurum'dan alındığına dair çıkan haberler üzerine Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bir açıklama yaptı. Taşkesenligil, şampiyonanın Erzurum'dan alınarak Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'a verilmesinde tesis sorununun ve ihmalin söz konusu olmadığını söyledi. "Biz yaklaşık bir ay öncesinde de kesinlikle tesis sorunumuzun olmadığını belirtmiştik, elimizde resmi belgeler var. Bu konuda da Türkiye Mili Olimpiyat Komitesine ve ilgili federasyon başkanlarına ve Bakanlığımıza tesislerimizin 22 ocak 2016 tarihi itibariyle hazır olduğuna dair, bilgiler vererek, yazışmalarımızı yaptık. Dünya Curling Federasyonu da bize gerekli olan bir kısım malzemeyi gönderdi" diyen Taşkesenligil, Kesinlikle şampiyonanın Erzurum'dan alınmasında Rusya'nın Dünya Curling Federasyonu'na baskı uygulaması sonucunda kaynaklandığını belirtti.

BUZ HOKEYİ MAÇLARI ANKARA'DAN ALINIP İSPANYA'YA VERİLDİ

Başta Rusya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin daha önce Ankara'da yapılacağı açıklanan Kadınlar Dünya Buz Hokeyi Müsabakaları'nın terör bahane edilerek, Türkiye'den alınıp İspanya'ya verildiğini belirten Taşkesenligil, "Ankara'da da mı tesis sorunu vardı ki, şampiyonayı İspanya'ya verdiler? Herkesin malum olduğu Avrupalı zihniyeti Türkiye'de terör olayları var, diyerek Ankara'ya gelmek istemedikleri için buz hokeyi maçları İspanya'ya alındı. Rusya Sochi'deki kış ve buz sporları tesislerinin boş kalmaması için devamlı ülkelere buraya şampiyonalar ve olimpiyatlar verilmesi için baskı yapmaktadır. Ayrıca son olarak Fenerbahçe'nin bile özel uçakla Moskova'ya gitmemesi için her türlü zorluğu çıkardılar. Fenerbahçe kulübü uçağı kiralamak zorunda kaldı" diye konuştu.

CURLİNG SALONUMUZUN ZEMİNİ 22 OCAKTA HAZIRDI

Taşkesenligil, "Türkiye'de tek olan ve dünyanın en gözde curling salonlarından biri olan Curling Arena'nın biz aylar önce zeminini hazır hale getirdik. 22 Ocakta zemini tamamen bitirerek, Dünya Curling Federasyonu'ndan yöneticileri bekledik ki, gelip inceleme yapsınlar, bize son söyleyeceklerini söylesinler ki, bizde hazırlıklarımızı ona göre yapalım. Maalesef hiç kimse gelmedi. Bunda he Türkiye olarak bizim, ne de kururumuzun hiçbir suçu ya da ihmali söz konusu değil, bu tamamen bir Rus oyunu. Zaten Dünya Curling Federasyonu da kendi internet sitesinden şampiyonanın Erzurum'dan alınması ile ilgili olarak yaptığı duyuruda, tesis sorunundan falan hiç bahsetmedi. Bu konuda kimsenin oyuna gelmemesi gerekir. Ülkemiz adına böylesine hassas bir konuya herkesin duyarlı olması gerekirken, kurumumuzun yıpratılmak istenmesi bizleri üzmüştür" dedi.

Taşkesenligil, Curling Arena'nın zeminin yenileme çalışmaları esnasında, Bakanlıktan gelen ödeneği beklemeden, bir bütçe oluşturup, zeminin erkenden bitirilmesi ve hazır hale gelmesi için kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim