• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Gezi'nin yıl dönümünün bilançosu!

Gezi'nin yıl dönümünün bilançosu!
Gezi Olaylarının 1’inci yıldönümünde Türkiye'nin bir çok kentinde olaylar vardı.

 İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde bölgede görev yapan polisleri ziyaret ederek, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Altınok, kentteki izinsiz gösterilerde bazı arkadaşlarının yaralandığını belirterek, "Birisi kurşunla yaralandı, bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız molotofkokteyli ile yaralandı" dedi.

Altınok, Taksim Meydanı'nda önlemlerini sürdüren polis ekiplerini ziyaret etti. Bölgedeki çalışmaları da denetleyen Altınok, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, "Nasıl bir gündü, yoğun muydu? Yorucu muydu?" sorusu üzerine Altınok, "Gayet iyiydi, iyi geçti. Vatandaşlarımız fazla iştirak etmedi" dedi. "İstanbul'a huzur ve güven yakışıyor. İstanbul'da huzur ve güvenin daim olması, hem İstanbul hem de tüm Türkiye için önemli" diyen Altınok, görev yapan polislere teşekkür etti.

İzinsiz gösterilerde bazı arkadaşlarının yaralandığını söyleyen Altınok, "Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Birisi kurşunla yaralandı, bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız molotofkokteyli ile yaralandı. Yaralanan arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Eylemlere fazla katılım göstermedikleri için İstanbullulara da teşekkür eden Altınok, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul halkı gayet huzurlu ve güzel davrandı. Bu eylemlere fazla iştirak etmedi. Polis arkadaşlarımızla fazla kaza bela olmadan güzel bir gün geçirdik. İstanbul'a huzur ve güven yakışıyor. İstanbul'un huzurunun ve güveninin daim olması hem Türkiye için hem İstanbul'da yaşayan bizler için çok önemli. Bütün İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Memur arkadaşlarımıza, polis arkadaşlarımıza, rütbeli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaralanan arkadaşlarımız oldu,bir kurşunla yaralanan polis arkadaşımız oldu, molotofla yaralanan bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız oldu, 4 tane memurumuz yaralandı. Onlara da acil şifalar dinliyorum. Gayet güzel bir uygulama yaptık. Şu an tam rakam belli değil ama 120 civarında bir gözaltı oldu."

GÖNDERİN EVİNE GİTSİN ÇOCUK!

Memur ve amirlerle sohbet eden Altınok'a bir vatandaş, "Sayın Valim, evime gideceğim gidemiyorum." diye tepki verince Altınok, "Gönderin evine gitsin çocuk." karşılığını verdi.

İSTANBUL'DA ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN 103 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da yapılan gösteri ve eylemlerin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Başta Beyoğlu ve çevresi olmak üzere Şişli, Sultangazi ve çevre ilçelerde toplam 103 kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde başlayan eylemler gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdü. Yer yer ufak çapta müdahalelerin sürdüğü olaylar dışında polis İstanbul genelinde asayişi sağladı. Ekiplerin bekleyişi sürerken gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE: 15 GÖZALTI

Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen aralarında Çarşı grubunun da bulunduğu eylemcilere polis müdahale etti. Teşvkiye'de başlayan polis müdahalesi ara sokaklara uzandı. Polis TOMA'dan sıkılan tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermilerle gruba müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara girerek dağıldı. Polisle grup arasındaki kovalamaca bir süre ara sokaklarda sürdü. Çevik kuvvet ekipleri vatandaşlar tarafından tencere tava çalınarak protesto edildi. Beşiktaş Çarşı Meydanı'nda yapılan müdahalelerde 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İZMİR’DE 65 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de Gezi Parkı olaylarının birinci yılı nedeniyle düzenlenen gösterilerde 65 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı olaylarının birinci yılı nedeniyle Gündoğdu Meydanı'nda toplanarak Basmane Meydanı'na yürümek isteyen ve Talatpaşa Bulvarı'nı trafiğe kapatan gruplar, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.

Müdahaleler sonrası 65 göstericinin polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınarak Kantar ve Alsancak polis merkezlerinde toplanan göstericiler, daha sonra kimlik tespitleri için Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, Cumhuriyet Bulvarı girişinde yola barikat kurup, ateş yakan grubun yanına park eden bir otomobildeki 2 kişi, otomobilin radyosundan göstericilere Kur'an-ı Kerim meali dinletti. Otomobilin 2 kapısını da açarak bir süre burada bekleyen gençler, çevreye verilen zarar nedeniyle protestoculara tepki gösterdi. Otomobile binen 2 kişi daha sonra buradan ayrıldı.

ANKARA'DA 50 KİŞİ GÖZALTINDA

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Ankara Kızılay Meydanı’nı trafiğe kapatan gruba Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Kızılay’da yaşanan müdahalenin ardından akşam saatlerinde polisin Güvenpark etrafında toplanmalara müsaade etmemesi ile birlikte gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ü anmak için toplanan gruba, bölgeden ayrılmaları uyarısı yapıldı. Uyarılar üzerine anma yapan grup, oturma eylemine başladı. Çevik kuvvet ekipleri anma yapan gruba kalkanlarla müdahale etti. Bu sırada yaşanan arbede de tek kolu olan bir vatandaş dikkat çekti. Çıkan olaylar sırasında 50’nin üzerinde kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ADANA’DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana’da Gezi olaylarının yıl dönemi nedeniyle yürümek isteyen gruplara polisin müdahalesi sırasında 27 kişi de gözaltına alındı.

Tunceli’de Gezi protestosu: 3 gözaltı

Tunceli'de Gezi Parkı olaylarının 1. yıldönümü sebebiyle bir araya gelen göstericiler, TOMA ve zırhlı araçları taşa tuttu. Gösterilerde 3 kişi gözaltına alındı.

Tunceli Sanat Sokağı'nda Gezi Parkı olaylarının 1. yıldönümü nedeniyle bir araya gelen yüzlerce kişi, pankart açarak Seyit Rıza Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Seyit Rıza Parkı'nda yapılan konuşmaların ardından yüzleri maskeli bir grup, Şehit Nahit Bulut Polis Amirliği önünde bulunan TOMA’ya taşa tuttu. Polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklarda tekrar bir araya gelen göstericilere müdahale eden polis 3 göstericiyi gözaltına alındı. Polis ve göstericiler arasındaki olaylar devam ediyor. TOMA’dan göstericilere Kürtçe çağrıda bulunulması dikkat çekti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim