• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Gezi Parkı olayına ilişkin 47 kişi hakkında yakalama kararı

Gezi Parkı olayına ilişkin 47 kişi hakkında yakalama kararı
Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılandığı davada, 47 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 1 Haziran-4 Ağustos 2013'te gerçekleştirilen bazı eylemlerle ilgili, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılandığı davada, 47 sanık hakkında savunmaları alınamadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. 

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 16 sanık ve avukatları ile Sağlık Bakanlığı avukatları katıldı. Duruşmada sanıkların kimlik tespitinin ardından, savunmalara geçildi. İfadeleri alınan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti. 

Duruşmada söz alan Sağlık Bakanlığı avukatı Nazan Özkan, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ambulansların ve sağlık personellerinin zarar gördüğünü ifade ederek, davaya katılma talebinde bulundu. Sanık avukatlarının da taleplerinin alınmasının ardından, duruşmaya ara verildi. 

Aranın ardından taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, dosya kapsamı ve mevcut delil durumuna göre, Sağlık Bakanlığı avukatlarının katılma talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmeyen 47 sanık hakkında savunmalarının alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. 

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 14 Kasım'a ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'ne girilmesi olayının da aralarında bulunduğu, 1 Haziran ile 4 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki Gezi Parkı odaklı eylemlere yer veriliyor. 

İddianamede, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevini usulsüz üstlenme", "kamu malına zarar verme", "özel kıyafetleri usulsüz kullanma", "suçluyu kayırma", "ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim