• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Gevaş Ekibi İkinci Turda

Gevaş Ekibi İkinci Turda
Van'ın Gevaş Halk Oyunları Grubu, bir televizyon kanalında yayınlanan "Yetenek Sizsiniz" yarışma programında 3 "evet" alarak ikinci tura yükseldi.

Van'ın Gevaş Halk Oyunları Grubu, bir televizyon kanalında yayınlanan "Yetenek Sizsiniz" yarışma programında 3 "evet" alarak ikinci tura yükseldi.

İzmir'de düzenlenen yarışmanın birinci turunda "Celebi, Ğerzanı ve Delilo" oyununu sergileyen Gevaş Halk Oyunları Grubu, gösterdiği performans ile başta jüri üyeleri olmak üzere, salondaki tüm izleyicilerden alkış aldı. Jüri üyelerinden 3 "evet" alarak ikinci tura yükselen Gevaş Halk Oyunları Grubu finale hedeflendi. Grubun gösterdiği performanstan son derece memnun olduğunu belirten Gevaş Halk Oyunları Organizatörü ve aynı zamanda Gevaş Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf İdiz, ilçenin tanıtımına katkı sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 2006 yılında yayın hayatına başlayan Gevaş Sesi Gazetesi'nin ilçede sadece habercilik yapmadığını, aynı zamanda ilçenin tanıtımına da her türlü katkıyı sunduğunu vurgulayan İdiz, "2006 yılında gazetemiz yayın hayatına başladığı zaman bir şey demiştik. Dedik ki, biz bu ilçede sadece haber yapamayacağız. Bu ilçenin tanıtımına katkı sunacak her projeye destek vereceğiz. Bu kapsamda ilçede festival başta olmak üzere birçok etkinliğe imza attık. Bugün de düğünlerde halay çeken bu gençlerin elinden tutarak "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programına çıkmalarını sağladık. Her biri farklı yerlerde çalışarak kendisinin ve ailesinin nafakasını sağlamaya çalışan ve hatta çalıştıkları iş yerinden izin alamadıkları için provalara bile katılamayan bu gençlerin 3 "evet" alarak ikinci tura çıkmaları sıradan bir olay değil. Onlar çok zor şartlarda bunu başarmış ve bizim de göğsümüzü kabartmışlardır. Ben ekipte bulunan her oyuncu kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Hedeflerinin final oynamak ve Türkiye'de en iyi ekip olmak olduğunu vurgulayan İdiz, "İnşallah bunu da başarırız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçenin yararına ve tanıtımına katkı sağlayacak her projenin yanında olacağımızı bir kez daha belirtmek isterim. Bu anlamda Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasının Van'da yapılan ön elemelerine grubun katılmasını sağlayan Gevaş Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Necmi İdiz'e, yine ekibin İzmir'e gitmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Nedim Akmeşe'ye, Belediye Başkanımız Sayın Sinan Hakan'a ve bizleri en başından bugüne kadar destekleyen tüm Gevaş ve Van halkına ekibim ve şahsım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gevaş Halk Oyunları Grubu'nun halay başı olan Adem Tukdan ise, yarışmada Van ve Gevaş'ı en güzel şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Amacımız finale çıkmaktır. Ben ve gruptaki tüm arkadaşlarım buna inandık ve bunun için çalışıyoruz. İnşallah finale kalarak ilimizi ve ilçemizi en güzel şekilde tanıtacağız" dedi.

Gevaş Ekibi İkinci Turda

Gevaş Ekibi İkinci Turda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim