• BIST 9530.47
  • Altın 2483.763
  • Dolar 32.4961
  • Euro 34.8541
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Gevaş Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Gevaş Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı
Van'ın Gevaş Belediyesinin yeni hizmet binasının temel atma töreni görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Van'ın Gevaş Belediyesinin yeni hizmet binasının temel atma töreni görkemli bir şekilde gerçekleşti.

1973 yılında yapılan ve ihtiyacı karşılayamadığı için yıkılan Gevaş Belediyesi eski binasının yerine Esenyurt Belediyesi tarafından yeni bir hizmet binası yapılacak. Yeni binanın temel atma törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş'ın 1923 yılında Cumhuriyet ile eşdeğer bir ilçe olduğunu belirterek ancak ilçenin hizmetlerden hakkıyla istifade edemediğini söyledi. İki yıldır Gevaş Belediye Başkanlığını yaptığını ve bu iki yıllık sürecin sıkıntılı geçtiğini ifade eden Hakan, "Belediyecilik, sıkıntılı bir iştir. Hizmet üretmek zorundasınız, halkın taleplerini karşılamak zorundasınız. Bunun içinde çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. Biz bu kapsamda Esenyurt Belediye Başkanımızla görüştük. Malumunuz bizim eski binamız 1970'de yapılan binaydı ve ekonomik ömrünü tamamlayan bir binaydı. Eski binamız 200 metrekarelik idi. Bunun yüzde 50'sini kullanabiliyorduk, bir kısmı ticariydi ve bodrum kısmı kullanılamaz haldeydi. Bunlar ile ilgili çalışma yaptık. Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu oturma alanı 400, toplam bin 200 metrekarelik çok güzel, şık ve buranın mimarisine uygun bir belediye binası kazandırıyor. Rabbim yardımcısı olsun" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun özellikle deprem sürecinde yaptıklarını anımsatan Hakan, şöyle konuştu: "Ben belediye başkanı olmadan önce Sayın Kadıoğlu'nun ismini sık sık duyardım. Deprem sürecinde de Kadıoğlu'nun Erciş ve Gevaş'ta köyleri gezdiğini bilirim. Gevaş'ın hangi köyüne giderseniz, Kadıoğlu hakkında çok güzel şeyler söylenir. Ben bundan cesaretle seçildikten sonra başkanımızı ziyarete gittim. Başkanımız anlatmak istediğimizi halimizden anladı ve bu güzel binayı bize hediye etti. Bununla yetinmedi ihtiyacımız olan bir çöp arabasını gönderdi. Sayın Başkanım; bugün burada Gevaş'a bir tane yapı kazandırmıyor bana göre binlerce Gevaşlının gönlünde sevgiden ve muhabbetten binlerce bina inşa ediyorsunuz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun."

Sonra Gevaş ilçesi hakkında bilgi veren Başkan Hakan, şunları söyledi: "Gevaş, 1923'ten beri merkez ilçedir. 6 mahallesi vardı. Van'ın büyükşehir olmasından sonra şuan 40'a yakın yerleşim birimi var. Burada hizmet üretmekle meşgulüz. Bunları yaparken devletin farklı kurumlarının da yatırımlarını buraya çekmekle ilgili çalışmalarımız var. İnşallah sonbaharda Gevaş'ın bütün çehresini değişmiş olarak göreceksiniz. Bu süreçte bütün bu sıkıntılarda biz ümidimizi yitirmedik. Gevaş halkı bize olan güvenini esirgemedi. Rabbim bize, bu halka bu binada hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bizi hayır dualarından mahrum bırakmasın."

Birçok projelerinin olduğunu dile getiren Hakan, Selçuklu Türk devleti dönemi mimarisini kitap haline getirip bütün insanlarımızla paylaşacaklarını belirterek "Zira Gevaş; sadece Akdamar değil, burada çok ciddi bir İslam medeniyeti, kültürü var. Selçuklu ümmetinin bütün unsurları Türk, Kürt, Zaza, Çerkeziyle en güzel şekilde yoğrulan bir medeniyettir. Allah'ın izniyle bu mirasa sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Gevaş'ın yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, şunları söyledi: "Eğer başkanınız gelip bize böyle bir ihtiyacımız var demeseydi, bizim bundan haberimiz olmazdı. Onun için gelip yaptırmak marifettir. Bunu sizin için yapıyoruz. Burada güzel bir bina olacak ve siz buradan hizmet alacaksınız. Bana da size hizmet ettirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Benim 6 Vanlı danışmanım var, belediye meclis üyelerim var. Bunlardan bazıları da Gevaşlıdır. Yani Gevaş'ın bizde ayrı bir yeri var. Bu bakımdan sizler için ne yapsam az. Bundan sonra elimiz, gönlümüz burada olacak. Gönlümüz, sizin gönlünüzde olsun istiyorum. Bu kapsamda yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum."

Van Valisi İbrahim Taşyapan da, Gevaş'ın cumhuriyet ile yaşıt bir belediye olduğunu ifade ederek, yerleşimin, kültürün çok eskilere dayandığını söyledi. Eski belediye hizmet binasının yetersiz olduğunu dile getiren Vali Taşyapan, sözlerine şöyle devam etti: "Hakikaten çok yetersiz bir belediye binası vardı. Size hizmet verme noktasında çok yetersiz kalıyordu. Onun için binanın biran önce yenilenmesi gerekiyordu. Başkanımız bu sorunu çeşitli vesilelerle dile getirdi. Ben, Esenyurt Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Böyle hayırlı bir hizmeti bu güzel beldeye ve güzel insanlara hediye ediyor. Allah ondan razı olsun."

Van'ın büyükşehir olmasından sonra belediyelerin hizmet alanının çok genişlediğine dikkat çeken Vali Taşyapan, şunları söyledi:

"Köylerimiz artık mahalle statüsü kazandı. Haliyle de belediyelerimizin bu konudaki imkânı yetersiz kaldı. Biz de haliyle durumu daha iyi olan belediyelerimizden hizmet talep etmekteyiz. Onlarda sağolsun buraya hizmet getiriyor. Yeniden başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmet, bu ilçede var olduğu müddetçe insanlarımız bundan yararlanacak. Bu duygularla yeni hizmet binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise Gevaş'ın kısa sürede çok farklı bir yer olacağını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye binamız tamamlanacak ama onunla birlikte bu yaz daha birçok çalışma olacak burada. Gevaş'ın sokak ve caddeleri düzene girecek. AK Parti hükümeti olarak, belediyelerimizin çalışmalarını önemsiyoruz. Yerel yönetimlerimiz bizim için hizmetin merkezi demektir. Daima yerel yönetimlerin elini güçlendirmeye ve imkânlarını artırmaya çalıştık ama bazı belediyeler o imkanı gerektiği gibi kullanmıyor. Başka işlerle uğraşıyor. Bizim belediye başkanlarımızın tek derdi vatandaşlarımıza nasıl hizmet ederiz, yaşadığımız şehirler daha nasıl güzel olur, sokaklarımız daha temiz nasıl olur diye uğraşıp duruyorlar."

Hükümet olarak her belediyenin her ay alması gereken kaynakları kesintisiz hepsine gönderildiğini hatırlatan Atalay, "Van'da, iki belediyemiz daha başarılı olsun diye biz elimizden geleni yapıyoruz. Şu anlaşılmasın sakın. Hükümet olarak her belediyelerin her ay almaları gereken kaynak, kesintisiz hepsine gönderiliyor. O konuda hiçbir zaman ayırım yapmadık. Tabi o kaynağı nerede nasıl kullanılacağı ise seçilmiş belediye başkanlarına ait. Dolayısıyla bizim başkanları ne kadar gayretle çalıştığını ben görüyorum ve AK Parti belediyeciliği daima farklı olmuştur. Bizim kurucu genel başkanımızın yerel yönetimlerden gelmesi sebebi ile belediyelere daima öncelik verilmiştir. Hem yetkileri artırılmış, hem de kaynakları attırılmıştır. Ve biz buna devam edeceğiz. Ülkenin her köşesine yeterince ulaşamadığımız noktasında şikâyet gelmiştir. Onun içinde biz yerel yönetimleri güçlendirmeyi ilke edindik" dedi.

Van ve Gevaş'ın çok derin bir medeniyet çizgisinden geldiğini belirten Atalay, şöyle konuştu:

"Van ve Gevaş, çok zengin bir kültüre sahip. Gevaş'ın farklı bir özelliği var. Gevaş insanında farklı bir ağırbaşlılık var. Tarihten gelen o derinliği ve özelliği Gevaşlılar da görmek mümkün. Gevaş bu dönemin sonunda çok farklı olacak. Bundan emin olun. Layık olduğu yere gelecek. Sinan Başkanımıza biz hepimiz çok katkı sunuyoruz. Onun Ankara'daki temsilcisiyiz. Onun çalışmalarını takip ediyoruz. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin de öyle. Van, esasen bu dönemin sonunda çok farklı bir yere gelecek. Van'da bir "Güç Birliği Platformu" oluşturduk. İlçemizden de üyeler var. Çok geniş bir yapıya sahibiz. Van'ın bütün meselelerini orada konuşuyoruz. Birlik ve bütünlük oluşturduk. Van'ın yapılacak çok işi var. Biz onların takipçisiyiz. Sizde göreceksiniz bunların hepsi tek tek hayata geçecek. Kardeşlik içinde çalışmalarımız sürüyor. Bakanlarımız hemen hemen her hafta Van'a geliyor. Van, Türkiye'nin çok farklı bir ilidir. Bin 700 metre rakımda denizi olan, Gevaş gibi Akdeniz iklimini yaşatan, çok istisnai bir coğrafya ve uzun medeniyetler tarihine sahiptir. Ben, siyasetimin son döneminde Van'ın milletvekili olmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyorum. İnşallah Rabbim buna layık eylesin."

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na hediye takdim edildi, tören, kurban kesimi ve protokolün butona basmasıyla sona erdi.

Gevaş Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Gevaş Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Gevaş Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Gevaş Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Gevaş Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim