• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Germiyan’da Gergin ÇED Toplantısı

Germiyan’da Gergin ÇED Toplantısı
İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında gerginlik yaşanırken, vatandaşlar taş ocaklarını protesto ederek toplantıyı...

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında gerginlik yaşanırken, vatandaşlar taş ocaklarını protesto ederek toplantıyı terk etti.

Çeşme ilçesinin Germiyan mahallesinde, taş ocağı ile ilgili düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında tansiyon hiç azalmadı. Mahalledeki bir kıraathanede yapılan toplantıya, şirket yetkilileri, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Sürekli gerginliğin yaşandığı toplantıda, vatandaşlar taş ocağının yapılmasına karşı çıktı.

Germiyan Mahallesi Muhtarı Şadan Kaya, taş ocağı işletmesinin daha önce açıldığını, mahalle olarak itiraz ettiklerini ve şirketi mahkemeye verdiklerini belirtti. Kaya, mahkemeyi kazanmalarına rağmen şirketin genelge ile izin alarak yeniden çalışmaya başladığını belirterek şunları söyledi:

"Biz mera alanımızda, barajın su havzasında olması nedeniyle bu taş ocağının faaliyet göstermesini istemiyoruz. Bu ÇED toplantısını da protesto ediyoruz. Bu taş ocağının çalışmasına izin vermeyeceğiz. Germiyanlılar olarak bu toplantıyı terk ediyoruz. Toplantıyı kendi kendinize yapın."

Muhtar Şadan Kaya'nın konuşmasının ardından vatandaşlar durumu protesto ederek toplantıyı terk etti. Vatandaşların kıraathanenin bahçesine çıkmasının ardından da görevliler, toplantıyı kendi aralarında yaptı. Görevliler, mahalle sakinlerinin toplantıya katılmadıklarını kayıt altına alarak tutanak tuttu.

"BAŞKA ALANLARINA YAPSINLAR TAŞ OCAĞINI"

Germiyan mahallesi sakinlerinden Süleyman Özer, ÇED izni ile kapasite arttırımına gidilmek istendiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Beton tesisleri, sıcak asfalt tesisleri kurmaya kalkıyorlar. Tesis 10 kat büyütülmek isteniyor. Mera alanımız kalmıyor. Mera alanı olduğu için mahkeme açtık. Mahkemeyi kazanırsak nasıl işletecekler o taş ocağını? Başka alanda yapsınlar taş ocağını. Neden dibimize taşacağı kuruyorlar? Germiyan olarak organik tarım yapmak ve Türkiye'nin ilk Slow Food Köyü olmak için yola çıktık. Biz böyle uğraşırken dibimize taş ocağı yapılması bize yapılacak en büyük kötülüktür. Germiyanlılar olarak kesinlikle taş ocaklarına karşıyız. Taş ocaklarının kapatılması için yasal mücadelemizi sürdüreceğiz."

Germiyan’da Gergin ÇED Toplantısı

Germiyan’da Gergin ÇED Toplantısı

Germiyan’da Gergin ÇED Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim