• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Germencik Ziraat Odası Çiftçileri Bilgilendirdi

Germencik Ziraat Odası Çiftçileri Bilgilendirdi
Germencik Ziraat Odası ve Germencik Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen eğitim seminerinde çiftçilere zeytin zararlıları ve hastalıklarıyla mücadele hakkında...

Germencik Ziraat Odası ve Germencik Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen eğitim seminerinde çiftçilere zeytin zararlıları ve hastalıklarıyla mücadele hakkında bilgi verildi.

Germencik Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Germencik Belediyesi ve germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kayiki, Germencik Halk Bankası Şube Müdiresi Özlem Bilginer ve zeytin üreticileri katıldı.

Seminer öncesi açıklamalarda bulunan Germencik Belediyesi ve Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın; "Germencik Belediyesi ve Ziraat Odası olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve "Germencik Tarımı'nı geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile çiftçilerimize destek oluyoruz. Bu kapsamda gerek çiftçilerimizin kendisini geliştireceği programlarla gerekse yeni tarım teknolojileri hakkındaki çalışmalarımızla çiftçimizi daha donanımlı hale getirerek Germencik tarımına ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Germencik Ziraat Odasının düzenlediği; Germencik Belediyesi, Odak Tarım, Or-Fer ve İldeniz Zeytinyağı katkılarıyla düzenlediğimiz çiftçi eğitim seminerlerimizde bu gün zeytin zararlıları ve hastalıklarıyla nasıl mücadele edeceğimizi konuşacağız. Çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara bu seminerde birlikte çözüm arayacağız" dedi.

"Germencik tarımını bu sektörde önemli bir noktaya taşıyacak her türlü yenilikle çiftçimizi destekliyoruz" diyen Başkan Akın, "Yakın zamanda Aydın karayolu üzerinde Germencik -ortaklar arasında Organize Tarım Kompleksi projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İncir ve Zeytin işletmelerinin yer alacağı komplekste firmalar için üretim merkezleri ve perakende satış ofisleri yapmayı planlıyoruz. İncirin anavatanı olan ilçemizde ürünlerimizin marka değerini yükseltmek ve ihracat paylarını artırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Geçtiğimiz ay Germencikli çiftçilerimiz belediyemizin desteğiyle İzmir Tarım Fuarını ziyaret ederek sektörde yaşanan yenilik ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldu. Ürünlerimizin ulusal ve uluslararası piyasalarda marka değerinin artırılması hedefiyle tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın devam edeceğini özellikle ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Akın'ın ardından Toprak Grup Tarımsal Danışmanlık adına Ziraat Yüksek Mühendisi Yakup Özdemir, "Organik ve iyi tarım uygulamaları", Ziraat Yüksek Mühendisi Gökçe Erbuğ "Zeytinde temel gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele" konulu sunumlarını yaptılar. Seminer sonrasında Odak Tarım adına Ziraat Mühendisi Oktay Şahna zeytin zararlılarıyla mücadelede kullanılan ürünlerle ilgili bilgi verdi.

Ziraat mühendisleri tarafından verilen seminer sonrasında program, zeytin üreticilerinin sorularının cevaplanmasıyla son buldu. Program sonunda Başkan Akın'a seminerin hazırlanmasında katkılarından ötürü program sponsorları tarafından plaket takdim edildi.

Germencik Ziraat Odası Çiftçileri Bilgilendirdi

Germencik Ziraat Odası Çiftçileri Bilgilendirdi

Germencik Ziraat Odası Çiftçileri Bilgilendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim