• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Gerçek isimsiz kahramanlar İtfaiyeciler

Gerçek isimsiz kahramanlar İtfaiyeciler
Gerçek kahramanlar, kötü gün dostu İtfaiyeciler; düşmanı ateş, silahı su olan İtfaiyecilerin Haftası Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gerçek kahramanlar, kötü gün dostu İtfaiyeciler; düşmanı ateş, silahı su olan İtfaiyecilerin Haftası Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Düzce İtfaiye ekipleri 8 ayda 546 vakaya müdahale etti.

Düzce İtfaiyesi ekipleri insanlığa ve hatta tüm canlılara hizmet vermeye devam ediyor. Başta yangın olayları olmak üzere, çeşitli doğal afetlerde ve teknik kurtarma çalışması gerektiren olaylarda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren İtfaiye Teşkilatı 7 gün 24 saat var gücü ile çalışıyor.

Her türlü afette yanı başınızda

Yangın söndürmek dışında, trafik kazalarında araç içinde sıkışan yaralıyı kurtarmak, mahsur kalma olaylarında, boğulma vakalarında, sel, deprem gibi afetlerde ve acil durularda, teknik kurtarma gerektiren tüm olaylarda ve ayrıca ağaçta kalan kedinin, rögara düşen köpeğin yardımında, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri her an ihtiyaç sahiplerinin yanı başında.

Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, "Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü sadece Düzceli vatandaşlara hizmet vermiyor, bölgedeki olaylarda da görev almakta, Düzce karayollarında yaşanan olaylar sebebiyle Türkiye'ye, hatta Dünyaya da hizmet vermekte" dedi.

"Önce canan"

İtfaiye Müdürü Polat, Düzce itfaiyesi ekiplerinin çıkan her yangına en hızlı müdahaleyi yapıp, ateş altındaki insanların canlarını ve mallarını en kısa sürede kurtarmak için kendi canını düşünmeden ateşe atmakta olduğunu belirterek "İtfaiyeci için "Önce Canan, Sonra Can" söylemi çok doğru olacaktır" şeklinde konuştu.

"İtfaiye araçlarına yol verin"

Mehmet Caner Polat itfaiyeciler olarak vatandaşlardan talepleri olduğunu belirterek "İtfaiye araçlarına yol vermediğimizde olay yerine ulaşması mümkün olmaz. Bunun için itfaiye araçlarına yol veriniz. Evlerimizde, işyerlerimizde ve araçlarımızda yangın söndürme cihazı bulundurmalıyız, kullanmasını öğrenmeliyiz. Çünkü çıkabilecek bir yangını kendiniz söndürüp, yavaşlatıp, büyümesini engelleyebilirsiniz. İhbar verirken doğru ve anlaşılır bilgiler vermelisiniz. Doğru adres ve açıklayıcı bilgiler bizim için çok önemli. Olay yerlerinde itfaiyecilere zorluk çıkartılmamalı, işlerini yapabilmeleri için yardımcı olunmalıdır" diye konuştu

Düzce İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler 8 ayda 546 vakaya müdahale ederken 223 insan, 67 hayvan kurtardı.

İtfaiyecilik Haftası 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor.

'(AY)

Gerçek isimsiz kahramanlar İtfaiyeciler

Gerçek isimsiz kahramanlar İtfaiyeciler

Gerçek isimsiz kahramanlar İtfaiyeciler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim