• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Geometrik Zekayı Bu Oyunlar Geliştiriyor

Geometrik Zekayı Bu Oyunlar Geliştiriyor
Eskişehir'de Zeka ve Akıl Oyunları mağazasının sahibi ve eğitimci Ali Arı, çocuklarda geometrik zekayı geliştiren oyunları tanıttı.

Eskişehir'de Zeka ve Akıl Oyunları mağazasının sahibi ve eğitimci Ali Arı, çocuklarda geometrik zekayı geliştiren oyunları tanıttı.

Eskişehir Atatürk caddesinde yaklaşık bir yıl önce açılan mağaza, Türkiye'de ve Dünya'da üretilen yüzlerce zeka oyununa ev sahipliği yapıyor. Geometrik zekayı geliştiren iki oyun hakkında bilgiler veren mağaza sahibi ve eğitimci Ali Arı, "Penguins On Ice oyunumuz çocukların geometrik zekası ve bağlantısal düşünüp problem çözme becerisini geliştiren muhteşem bir zeka oyunu. Penguenlerin sempatikliği ile geometrik parçaların dahice buluşması bu oyunumuzu çok sevdiren unsurlar. Benzer özelliğe sahip Road Block oyunumuzda öyle. Özellikle arabaya çok düşkün olan erkek çocuklarımız için düşünülmüş harikulade zihin geliştiren bir oyun. Bu ve daha fazla oyunu kentimize getirerek düne kadar varlığından bile haberimiz olmayan bu zeka oyunlarını çocuklarımızla buluşturmak ve böylece düşünen, sorgulayan, problemlerle mücadele edebilen, usanmadan bir işle meşgul olabilen, dikkatini uzun bir süre bir konu üstünde odaklayabilen bir kitle geleceğimizin teminatı olmaz mı?" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ EVE MAHKUM OLDU"

Kentleşme kültürüyle birlikte sokakta oynanan oyunların unutulduğuna değinen Arı, bu olayın sosyolojik bir vaka olduğunu söyledi. Evdeki oyunların sadece eğlenmeye yaradığını anlatan Arı, "Öncelikle bundan belki 10, belki 15 yıl öncesine kadar oyundan anlaşılan sokakta arkadaşlarla oynanan; ip atlama, körebe ve benzeri oyunlardı. Çocukların sosyalleşmesi ve drama yeteneği ile zeka gelişimini, problem çözme becerisini geliştiren bu oyunlarımız kentleşme kültürüyle birlikte ne yazık ki unutulmaya yüz tuttu. Çocuklarımızın gerek güvenlik gerek başka nedenlerden dolayı sokağa çıkamaması ya da çıkılacak sokakların azalması çocuklarımızı eve mahkum etti. Tabiatı gereği enerjisini atması gereken çocuklarımız evde atamadığından hiperaktive, aynı zamanda sokakta akranıyla ortak paylaşımda bulunamadığından asosyal oluyor. Bu sorun ilgili uzmanları harekete geçirmesi gereken ciddi bir sosyolojik vaka" şeklinde konuştu.

"EĞİTSEL ZEKA OYUNU SADECE SANTRANÇ VE DAMA DEĞİL"

Zeka geliştirici oyunlar hakkında detaylı bilginin internet sitesinde mevcut olduğunu söyleyen Arı, konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Ailelerimiz de çocukların sokakta elde etmesi arzu edilen kazanımlarını evde oyun ve oyuncaklarla sağlamaya çalışıyor. Ancak bu oyuncakların çoğu çocukların eğlenmesi üzerine kurulu bebek, araba, tabanca gibi oyunlardan öteye gidemiyor. Gidemiyor çünkü düne kadar eğitsel zeka oyunu olarak sadece satrancı, damayı biliyorduk. Oysa özellikle Uzakdoğu ve Avrupa'da yıllar önce üretilmiş o kadar kaliteli zeka oyunları var ki. Biz mağazamızda bunların çoğunu bulunduruyoruz. Ya da isteyenler www.aliariakademi.com internet sitemizden bu oyunları görebiliyor."

Geometrik Zekayı Bu Oyunlar Geliştiriyor

Geometrik Zekayı Bu Oyunlar Geliştiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim