• BIST 9592.49
  • Altın 2477.546
  • Dolar 32.4909
  • Euro 34.5929
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Genlere göre beslenmenin önemi

Genlere göre beslenmenin önemi
Mayasante Poliklinikliği Diyetisyeni Eda Ağıllı, başkalarının uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı diyetlerin aynısı yapıldığında kilo verilemediği...

Mayasante Poliklinikliği Diyetisyeni Eda Ağıllı, başkalarının uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı diyetlerin aynısı yapıldığında kilo verilemediği gibi aksine kilo artışı yaşanabileceğini, bu durumun en önemli faktörünün genetik farklılıklar olduğunu söyledi.

Diyetisyen Ağıllı, genetik farklılıklara odaklanan ve kişinin sadece kilo vermesini sağlama amacıyla değil, yaşam boyu sağlıklı beslenme düzeni ve alışkanlıkları edinmesi için geliştirilen gündemdeki en popüler bilimsel uygulama Gentest'i anlattı. Gentest'in bireyin genetik yapısı doğrultusunda sağlıklı, enerjik, uzun bir ömür sürmesine imkan sağlama amacıyla kapsamlı bir analiz programı sunduğunu belirten Ağıllı, aynı metabolizma yapısına dahi sahip olunsa kişilerin bedenlerinin aynı diyetlere farklı tepkiler verebileceğini kaydetti. Ağıllı, "Genetik farklılıklara bağlı olarak ortaya çıkan bu durumu önlemek ve uygulanacak diyet programında en verimli sonuçları alabilmek, kişinin genetik yapısının analizi ile o kişiye özel bir diyet planı oluşturulması ile mümkün hale geliyor. GentestDiet olarak adlandırılan yöntemle kişinin genetik yapısı analiz edilerek, tıpkı parmak izi gibi sadece "o kişiye özel" bir beslenme programı oluşturuluyor" dedi.

Sadece kilo verme amaçlı değil

GentestDiet'in hastalıklardan korunmak, sağlık düzeyini yükseltmek, kalıcı kilo vermek, enerjik ve dinamik olmak için kişinin vücudunu tanımasını ve analizlerin sağladığı veriler doğrultusunda kendisine özel doğru beslenme tarzına ulaşmasını sağladığını ifade eden Diyetisyen Ağıllı, "Gentest ile gen yapınıza göre antioksidan, detoks ve inflamasyondan korunma ihtiyacınız, farklı yağ türlerine olan gereksinimleriniz, tuz, alkol, kafein duyarlılıklarınız, laktoz ve gluten intoleransınız, beslenmenizde almanız gereken tüm vitamin ve mineral değerleriniz ve sizin için doğru olan egzersiz düzeyi tespit edilebiliyor" dedi.

Tüm analiz yanak içine sürülen pamuklu çubuk ile yapılıyor

GentestDiet analizinin yanak içi mukozasına pamuklu bir swap çubuğunun sürtülmesi ile kansız ve acısız olarak alınan doku örneğinin incelenmesi ile yapıldığını söyleyen Eda Ağıllı, 2 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan örnek alma işlemi sonrası bu swaplarda toplanan doku ile DNA örneğinin ayrıştırılmasının yetkili laboratuvarda uzman doktorlar tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Ağıllı şöyle devam etti:

"4 hafta içinde sonucun rapor halinde sunulduğu GentestDiet ile DNA üzerinde 24 farklı gen varyasyonunun metabolizma üzerine etkileri ölçülüyor ve rapora bağlı olarak diyetisyeniniz tarafından DNA yapınıza uygun beslenme planı çıkarılıyor. Yaş sınırlaması olmaksızın gerçekleştirilebilen analizler ile ortaya çıkan GentestDiet planı kişi için yaşam boyunca geçerliliğini koruyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim