• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Genital Estetik Ameliyatları İle Bu Sorundan Kurtulun

Genital Estetik Ameliyatları İle Bu Sorundan Kurtulun
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Aslı Alay, hem kadın hem de partneri açısından sorunlara yol açan vajina estetiği probleminin tedavi edilebilir...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Aslı Alay, hem kadın hem de partneri açısından sorunlara yol açan vajina estetiği probleminin tedavi edilebilir olduğunu söyledi.

Kadınların her zaman en güzelini en doğalını istemiş ve anneliği yaşadığını anlatan Op.Dr.Aslı Alay, "Özellikle doğum sonrası vajinanın doğal yapısı bozulabilir, vajina genişleyebilir, idrar kesesi ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektum sarkabilir. Doğumda bebeğin çıkışı sırasında yapılan epizyotominin yanlış iyileşmesi de genital bölgede şekil bozukluğu yapabilir. Vajinada genişliğe iç dudaklarda sarkma ve asimetride sıklıkla eşlik eder. İç dudaklardaki sarkmayı çoğu kadın özellikle mayo, bikini ve dar pantolon giyemediklerini cinsel ilişkide sorun yaşadıklarını ifade ederek anlatırlar. Doğum yapmamış genç kadınlarda iç dudakların aşırı büyük veya asimetrik olması da sık rastlanan bir şekil bozukluğudur. Bu durum sadece görüntüde sorunlara yol açmaz, sık tekrarlayan vajinal enfeksiyonlara da neden olabilir" dedi.

Genital estetik operasyonlarını planlarken cerrahi müdahale estetik görünüm yanında, kadının cinsel fonksiyonlarını da iyileştirici özellikte olması gerektiğini anlatan Op.Dr.Aslı Alay, "Çünkü vajinal kaslarda ilerleyen yaş ve doğum etkisi ile oluşan yıpranma cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olabilir. Hem kadın hemde partneri açısından sorunlara yol açan bu durum tedavi edilebilir. Tedavi şekli genellikle cerrahi olup, vajinal kasları çalıştıracak egzersizlerde mutlaka tedaviye eklenmelidir. Genital bölge estetiğine yönelik operasyonları labioplasti, kliteroplasti ve vajinal daraltma şeklinde gruplandırabiliriz" diye konuştu.

Kliteroplastinin; kadında cinsel hazzı sağlayan, idrar yapma deliğinin hemen üstünde yer alan kan akımı, sinir dokusu oldukça yoğun olan kabarıklık olduğunu dile getiren Op.Dr.Aslı Alay, "Bazı kadınlarda klitoris normalden büyük olabilir. hem partnere, hem kadını rahatsız edebilir. Fazla olan doku uzaklaştırılarak ve eriyen dikişler kullanılarak tedavi edilir. Labioplasti; vajina iç dudaklarındaki sarkma ve asimetrik görüntünün düzeltilmesi amacı ile yapılan bu operasyonda eriyen dikişler kullanılmakta, sonrasında da kısa bir süre cinsel perhiz önerilmektedir. Operasyon kısa sürmekte ve lokal anestezi kullanılarakda yapılabilmekte, işlem sonrası fiziksel aktivite kısıtlılığı olmaz. Genç kızlardada görülebilen iç dudaklardaki asimetri, normalden büyük, sarkmış labiumlara yönelik yapılan operasyon kızlık zarına zarar vermez. Vajinoplasti: vajinal daraltma operasyonudur. Bu operasyon ile vajina hem fonksiyonunu yeniden kazanacak, hemde estetik açıdan kadın kendini mutlu ve iyi hissedecektir. Özellikle ilişki sırasında vajinadan ses gelmesi, idrar kaçırma, kabızlık, vajinaya baskı yaparak dışkılayabilme bu operasyon ile çözüm bulacaktır" dedi.

Genital estetik ameliyatlarında amacın kadının kendini iyi hissetmesi, özgüveninin artması ve partneriyle uyumlu bir cinsel birlikteliği olması olduğunun altını çizen Op.Dr.Aslı Alay, "Bu hedefler sadece estetik görüntüde iyileşme, güzelleşme ile olmaz. Aynı zamanda organların fonksiyonlarına yönelikde işlemler yapılır. Sarkan bir idrar kesesi veya rektum yeniden restore edilir. Operasyon genel anestezi altında yapılmakta ve operasyon sonrası bir gün izlenmesi çoğunlukla yeterlidir.nekahat yani iyileşme dönemi oldukça kısadır. Cinsel perhiz ise her operasyona göre değişik sürelerde olmakta ancak süre 1 ayı geçmemektedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim