• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Genelkurmay’dan operasyon açıklaması

Genelkurmay’dan operasyon açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden 22 Aralık gününe ilişkin verdiği bilgiye göre; Bitlis'de Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonda; 4 terörist etkisiz hale getirildi. Arazide tespit edilen biri dört odalı iki sığınak içerisinde; dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait bin adet fişek, bir adet RPG-7 roketatar ve dört adet mühimmatı, bir adet tabanca, bir adet termal silah dürbünü, bir adet Yaesu el telsizi, bir adet video kamera, El Yapımı Patlayıcı (EYP) maksadıyla hazırlanmış 21 adet tüp ve çok sayıda elektronik EYP düzeneği, 200 kişilik örgüt kıyafeti, iki tondan fazla miktarda yiyecek malzemesi ve battaniye ele geçirildi.

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 114 oldu. Bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 1 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8. Yedi adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi, bir adet barikat kaldırıldı, bir adet hendek kapatıldı ve iki adet roketatar mühimmatı ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 19 Aralık 2015'ten itibaren toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23 oldu. Dört adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi ve üç adet barikat kaldırıldı.

Van Başkale'deki operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan dört sığınakta; 425 gr plastik patlayıcı, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki adet güneş paneli (şarj amaçlı), bir adet küçük boy akü, bir adet el dürbünü, El Yapımı Patlayıcı maksatlı kullanılan üç adet elektrikli fünye, iki adet piknik tüp, kuru gübre, 10 adet büyük boy pil, 10 m kablo, çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Batman Kozluk'da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınakta; El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan 50 kg gübre, 70 adet pil ve muhtelif elektrikçi malzemesi ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da, bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşendiği tespit edilen bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Mardin Mazıdağı'nda icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 13 işbirlikçi göz altına alındı. Evlerinde yapılan aramada beş adet ruhsatsız av tüfeği, dört adet bilgisayar ve 18 adet cep telefonu ele geçirildi.

Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen beş şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak'ta, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay’dan operasyon açıklaması

Genelkurmay’dan operasyon açıklaması

Genelkurmay’dan operasyon açıklaması

Genelkurmay’dan operasyon açıklaması

Genelkurmay’dan operasyon açıklaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim