• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Genelkurmay, Terör Örgütü saldırısını doğruladı

Genelkurmay, Terör Örgütü saldırısını doğruladı
Genelkurmay Başkanlığı, Uzman Çavuş Musa Somay'ın şehit olmasıyla ilgili, "Terör Örgütü tuzağı" açıklamasında bulundu.

Genelkumay Başkanlığı Şırnak-Uludere’de dün bir uzman çavuşun uzaktan kumandalı patlayıcı nedeniyle şehit olduğunu duyurdu, bugün de terör örgütü tarafından yeni bir saldırı girişimi olduğunu açıkladı.

ASKERLERİN ÜZERİNE YOĞUN ATEŞ AÇILDI

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şırnak Düğün Dağı’ndaki üs bölgesine askerlerin üzerine yoğun bir ateş açıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Düğün Dağı Üs Bölgesine Türkiye-Irak hudut hattı üzerinde 7 Mart günü saat 09.47 sularında, Üs Bölgesinin yaklaşık bin metre güneydoğusundan, bölücü terör örgütü mensuplarınca, Kanas keskin nişancı silahı ile ateş edilmiş, birliklerimiz tarafından ateşle karşılık verilmiştir.

Müteakiben aynı bölgeden, bölücü terör örgütü mensuplarınca saat 10.05 sularında yine Düğün Dağı Üs Bölgesine Biksi makineli tüfek ve Kannas keskin nişancı silahı ile ateş açılmıştır. Açılan ateşe birliklerimiz tarafından yine anında karşılık verilmiş, açılan ateşlerimiz üzerine terörist atışları kesilmiştir. Teröristlerin açtığı ateşler sonucu herhangi bir zayiat olmamıştır” denildi.

BOMBA UZAKTAN KUMANDALI

Genelkurmay ayrıca yaptığı açıklamada, 6 Mart günü, uzman çavuş Musa Somay’ın yola tuzaklanan iki adet el yapımı patlayıcının bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun da tespit edildiğini resmen açıkladı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre bu saldırının da pusu olduğu, askerlerin kaçakçılık ihbarıyla bölgeye çekildikleri bildirildi. Kaynaklar, nisan 2013'de biten yetki nedeniyle Irak topraklarında sıcak takip yapılamadığını kaydetti.

"MAYINA BASTI" DENMİŞTİ

Sınırdaki güvenlik yolunda devriye görevi yapan Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Musa Sumay'ın, Terör Örgüt'lerinin araziye döşediği mayına bastığı, mayının infilak etmesi üzerine ağır yaralanan Sumay, helikopterle kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olduğu açıklanmıştı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim