• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Genelkurmay Başkanlığı: Cizre'de 8 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı: Cizre'de 8 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonda, teröristlerce güvenlik güçlerine açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu 8 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından güvenlik güçlerine açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu 8 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateşe karşılık verilmesi sonucu 8 terörist etkisiz hale getirildi. 

Mağaralarda yaşam malzemeleri ele geçirildi

Iğdır'da devam eden operasyonda ise bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağarada 45 tüp, 15 takım askeri kamuflaj kıyafeti, 10 takım kıyafet, bir kurulu çadır, çeşitli gıda ve yaşam malzemeleri ile muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi. 

Tunceli'de gerçekleştirilen operasyonda, teröristler tarafından kullanılan iki sığınakta bir Kaleşnikof piyade tüfeği ile 31 fişek, 2 bin 500 Biksi mühimmatı, bir dijital fotoğraf makinesi, 3 güneş enerji paneli, 5 sırt çantası, 5 uyku tulumu ile çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme ele geçirildi. 

Bitlis'teki operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan yedi sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 tüp ile çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Örgütten kaçan teröristler teslim oldu

Hakkari'de güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması sırasında belirlenen 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 7 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Şanlıurfa Suruç'ta da iki terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gaziantep'te yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan, DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 7'si yabancı uyruklu 8 kişi gözaltına alındı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim