• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Genelkurmay açıkladı: 41 terörist öldürüldü!

Genelkurmay açıkladı: 41 terörist öldürüldü!
Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda öldürülmesinin ardından bölgeye taarruz helikopterlerinin gönderildiğini açıkladı. Düzenlenen operasyonda 41 terörist öldü.

Genelkurmay, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık köyündeki Jandarma karakoluna yapılan dün gece PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın kaldırıldığı hastane şehit olması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"21 Ağustos 2015 saat 22:00'da Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak/Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Karakolu'na, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere Kahraman üç personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmiştir. Tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olan Kahraman personelimiz J.Yzb. Ali Alkan,  yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimiz Kahraman J.Yzb. Ali Alkan'a  Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman personelimize de  acil şifalar temenni ediyoruz."

GENELKURMAY: 41 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir başka açıklamada ise Kuzey Irak ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lılara operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "Şırnak Uludere İlçesi Karaçalı Tepe Bölgesinde bulunan emniyet unsurlarına, Irak Kuzeyinden Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırıda bir Jandarma Uzman Çavuş yaralanmıştır. Bölgede karadan ve havadan yapılan operasyon sonucunda 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Irak kuzeyinde bulunan Bölücü Terör Örgütü hedeflerine, 20-21 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen hava harekatları sonucunda ilk tespitlere göre toplam 29 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir."

TUNCELİ’DE PKK BARINAKLARI VE UÇAKSAVAR BATARYALARI VURULDU

Bu arada Tunceli'nin Ovacık ile Pülümür ilçeleri arasında bulunan PKK'lıların barındığı mağaralar ile dağlık alandaki teröristlere ait üç uçaksavar bataryası, savaş uçakları tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Tunceli'nin Ovacık ile Pülümür ilçeleri arasındaki karayolu yaklaşık 5 gündür sık sık kesen ve gece araç trafiğini engelleyen PKK'lılara yönelik hava operasyonu düzenlendi. İnsansız hava araçları (İHA) ile PKK'lıların barındığı mağaralar ve uçaksavar bataryaları tespit edildikten sonra başlatılan hava operasyonunda, Diyarbakır ile Malatya'dan kalkan 4 F-16 savaş uçağı dün gece 03.30 ile 04.30 saatleri arasında, Tunceli ile Ovacık arasında bulunan Veng Köprüsü yakınındaki dağlık alanda bulunan teröristlere ait bir uçaksavar bataryası ile PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı.

Savaş uçakları, ayrıca Tunceli ile Pülümür arasındaki Alacık ve Büyükyurt köylerinin dağlık alanında bulunan PKK'lılara ait 2 uçaksavar bataryası ile yine teröristlerin gizlendiği mağaraları bombaladı.

Bombalanan iki bölgedeki 3 uçaksavar bataryası imha edilirken, ölen veya yaralanan PKK'lı sayısı hakkında ise bilgi alınamadı.

HAKKARİ VALİLİĞİ’NDEN 15 GÜNLÜK 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' AÇIKLAMASI

Hakkari'de ise Valilik, son dönemde artan terör olayları nedeniyle bazı bölgeleri 15 gün süreyle 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan ettiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin son dönemde başvurduğu terör ve yıldırma eylemlerinin ilin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: "Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

Valiliğin güvenlik bölgesi ilan ettiği bölgeler ise şöyle: Yüksekova İlçesi sınırlarında bulunan; Güney Bölgesi (Kamışlık Köyü, Beşpınar Köyü, Karabağ Köyü, Yürekli Köyü, Kırmızı Yayla Bölgesi, Kanirahank Mahallesi, Beyaz Tepe, Korgan Köyü Güneyi, Tuz Tepe, Kilise Mahallesi, Çimentepe Güneyi, Derabi Mahallesi Kuzeyi, Öncü Mahallesi Batısı, Düzhark Mevki, Meydantepe Güneyi, Yeşilbayır Köyü Kuzeyi, Nugaylan Tepe, Aktütün Köyü Kuzey Batısı, Herki Deresi Doğusu, Üzümkıran Köyü Batısı, Ömerkuyusu Tepe, Beravyi Pınar Mevkii Güneyi, Dolavatin Tepe Güneyi, Şeyhmaman Geçiti, Ünlüce Mevkii, Binlis Tepe, Hisar Dağları, Güney Mahallesi, Gelük Yaylası, Rejgar Dağı, Berkal Dağı, Hangikaya Tepe, Buzul Dağı, Dağlıca Güneyi, Kılavuz Mahallesi Güneyi, Çayırlı Mahallesi Güneyi, Korucuk Mahallesi Güneyi, Gürkavak Mahallesi Güneyi, Tokağaç Mahallesi Güneyi, Geçkan Mahallesi Güneyi, Beşpınar Mahallesi Güneyi, Karadağ Mahallesi Güneyi, Yürekli Mahallesi Güneyi, Güzelkonak Köyü Batısı Kuzeyi arasında kalan bölge) Kuzey Bölgesi (Ortaklar Mahallesi Kuzeyi, Buzul Dağı, Beyaz Dağ, Büyükçiftlik Köyü Batısı, Kamışlık Köyü Batısı, Tokağaç Mahallesi Kuzeyi, İkizlen Mahallesi Kuzeyi, Ortakçı Mahallesi Kuzeyi, Mezra Mahallesi Kuzeyi, Gürkavak Köyü Kuzeyi, Hazyan Mahallesi Batısı, Taşyazı Mahallesi Doğusu, Yukurı Tarlacık Mahallesi Kuzeyi, Erbaş Mahallesi Batısı, Köşk Önü Kuzeyi, Pınargözü Doğusu, Kışlacık Mahallesi Kuzeyi, İnceyol Mahallesi Batısı, Sürekli Mahallesi Batısı, Yeşiltaş Kuzeyi, Çubuklu Kuzeyi, Balkaya ve Ortaklar Kuzeyi arasında kalan bölge)."

Valilik, bu bölgelerin 22 Ağustos 2015 günü saat 00.01’dan 5 Eylül 2015 günü saat 23.59’a kadar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildiğini, halkın belirtilen bölgelere girmesinin yasaklandığını duyurdu.

PKK'DAN YÜKSEKOVA'DA KÖPRÜYE BOMBALI SALDIRI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'ne bağlı Esendere beldesinde dün gece Yüksekova-Esendere karayolunun ulaşımını sağlayan Zerel Köprüsü'ne, PKK'lı teröristler bombalı saldırı düzenledi. Köprünün büyük zarar görmesi üzerine ulaşım patika yollardan sağlanmaya çalışılıyor.

Olay, dün gece Yüksekova-Esendere Karaolu'nun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. İran sınırındaki Esendere Beldesi'ne ulaşım sağlayan Zerel Köprüsü'ne gelen bir grup terörist, köprüye yerleştirdikleri bombaları uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada can kaybı ve yaralanma olmadı. Ancak, köprüde büyük hasar meydana geldi. Köprünün hasar görmesi nedeniyle yol trafiğe kapanırken, sürücüler ise ulaşımlarını köprünün yanından geçen patika yollardan sağlıyor.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI HAKKARİ'DE

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaret etti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve beraberindeki 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Van Jandarma Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Kara Kuvvetleri Komutanı Harekat Başkanı Tümgeneral Mehmet Okkan, bugün sabah saatlerinde Hakkari'ye geldi. Helikopterle Hakkari Fatih Kışlasına inen Orgeneral Çolak ve beraberindeki komutanları, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Vali yardımcıları, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu karşıladı.

Hakkari Valiliğine geçen Orgeneral Çolak, Vali Yakup Canbolat ile basına kapalı olarak yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme yaptı. Orgeneral Çolak, Valilik ziyaretinin ardından Hakkari'den ayrıldı. Orgeneral Çolak'ın ziyareti ile ilgili açıklama yapılmadı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim