• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu Büyükşehir’in Projelerini Anlattı

Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu Büyükşehir’in Projelerini Anlattı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, katıldığı bir televizyon programında 2015...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, katıldığı bir televizyon programında 2015 başlanan ve 2016 yılında başlanacak olan yatırımları anlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılında yaptığı çalışmaların yanı sıra 2016'da yapacağı hizmet ve projelerle ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, yayın başında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlarında şehit olan 3 asker ve 2 polisi için başsağlığı diledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin dev projelerinden bir tanesi olan Atatürk Kent Parkı'na zipline ve çeşitli adrenalin oyun grupları ekleyerek, parkı tam anlamıyla bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Gençoğlu, Manisa Kart'ın hayata geçmesiyle birlikte bu karta sahip olan vatandaşların buradaki oyun gruplarından kartlarıyla yararlanabileceklerini söyledi. Manisa Kart ile ilgili ortaya atılan söylemlere de açıklık getiren Gençoğlu, Kentkart'ı olan vatandaşların hiçbir ücret ödemeden değişim yapabileceklerini, yeni kart çıkaracak ilk kez Manisa Kart sahibi olacak vatandaşların ise 5 lira karşılığında bu karta sahip olabileceklerini kaydetti. Gençoğlu, ortaya atılan 20 lira rakamının gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

BÜYÜKŞEHİR HİZMET BİNASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Güzelyurt Mahallesi'ndeki Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu'nun aynısını Salihli ve Turgutlu ilçelerine de kazandıracaklarını belirten Gençoğlu, tüm ilçelerin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Eski otogar yerine yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası projesi hakkında da bilgi veren Gençoğlu, geçici olarak Ticaret Odası'na ait binayı kiraladıklarını hatırlattı. Büyükşehire yakışır bir hizmet binasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Gençoğlu, eski otogara Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasının yanı sıra kapalı pazaryeri, sergi salonu gibi kompleks bir proje yapacaklarını söyledi.

"NİSAN AYINDA ASFALT ÇALIŞMAMIZA BAŞLAYACAĞIZ"

MASKİ ve Oda-Dernekler İş Kuleleri Projesi'nin tamamlandığını ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün kısmen taşınmaya başladığını da belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, projenin bölgeye hareket getirecek güzel bir iş merkezi olacağını söyledi. Manisa'nın 4 bin 500 kilometrelik bir yol ağının olduğunu dile getiren Gençoğlu, geçtiğimiz yıl Kamu İhale Kurumu'na yapılan itirazlar nedeniyle hedefledikleri bin 800 kilometrelik asfalt hamlesinin yalnızca 500 kilometresini yapabildiklerini hatırlattı. Kalan bin 300 kilometrelik asfaltın yanı sıra ayrıca bir asfalt ihalesi daha yapılacağını belirten Gençoğlu, "Hazırlıklarımızı tamamladık. Eğer bir aksilik olmazsa Nisan ayı itibariyle asfalt çalışmamıza başlayacağız. Yollarımızın üçte ikilik kısmını bu yıl tamamlamış olacağız. Yola çok önem veriyoruz. Kendi ekiplerimizce yaptığımız yol çalışmaları da var" dedi.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİN TEMELİ ATILIYOR

İtfaiye müfrezelerinden düğün salonlarına, hayvan barınaklarından mezarlık temizliğine, parke taşı döşemelerinden köy boyamalarına kadar birçok çalışmanın il genelinde yapıldığını belirten Gençoğlu, sokak sağlıklaştırma projeleri ve çevre düzenlemeleriyle Manisa'ya yepyeni ve modern bir görünüm kazandırdıklarını söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından bir tanesi olan Uzunburun Mahallesi'ndeki katı atık bertaraf tesisi projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Gençoğlu, Şubat ayı içerisinde temel atma töreni yaparak inşaat çalışmalarının başlamış olacağını belirtti.

BÖLGESEL ISITMA'DA HEDEF 8 BİN ABONE

Soma Belediyesi'nin başlattığı ve Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Bölgesel Isıtma Sistemi'nde önemli adımlar attıklarını söyleyen Gençoğlu, "Hangi bölgelere ivedilikle sıcak su getirebiliriz düşüncesiyle hatları döşeme çalışması başlattık. Yaklaşık 10 milyon 500 bin lira bedelle bir ihale gerçekleştirdik. Bu çalışmamız da çok az kaldı. Bina bağlantıları yapılıyor ve abonelikler alınmaya başlandı. Bununla birlikte abonelik alınan yerlere eşanjörler alınıyor ve konutlara ısıtma verilmeye başlıyor. Hem ekonomik olarak avantajlı, hem de ilçedeki hava kirliliğini önemli ölçüde azaltacak bir proje. Çalışmaların kış aylarına gelmesi nedeniyle bu yıl tam randımanlı yararlanamadı bu hizmetten Soma halkı. Şuanda 2 bin 250 abone var ve 2016 yılında 8 bin aboneye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

2016 PROJELERİNİ ANLATTI

Eğitim alanında MABEM ve Çocuk Kültür Sanat Merkezleri ile 17 ilçenin tamamında çocuklara ve gençlere eğitim hizmeti verildiğini de aktaran Gençoğlu, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan bu hizmetten gurur duyduklarını ifade etti. 2016 yılında da il bütününde önemli projelere imza atacaklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Turgutlu Ovacık Gençlik Kamp Merkezi, Salihli Gençlik Merkezi, Manisa Prime Otel ve AVM Projesi, Yeni Büyükşehir Belediye Hizmet Binası Projesi, Turgutlu Kavşak Projesi, Salihli Kavşak Projesi, Alaşehir Kavşak Projesi, Saruhanlı Kavşak Projesi, Ahmetli Kavşak Projesi gibi çok sayıda projenin temellerinin atılacağını ifade etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu Büyükşehir’in Projelerini Anlattı

Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu Büyükşehir’in Projelerini Anlattı

Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu Büyükşehir’in Projelerini Anlattı

Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu Büyükşehir’in Projelerini Anlattı

Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu Büyükşehir’in Projelerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim