• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Genel Müdürü Kocapınar, Kilis’te

Genel Müdürü Kocapınar, Kilis’te
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Kilis'e geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Kilis'e geldi.

Restorasyonu biten yeni Valilik binasını, restorasyonunda sona yaklaşılan Tarihi Sabunhane binasını ve Oylum Mahallesinde yapımına devam edilen Mozaikli Bazilika koruma projesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar'ın incelemelerine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir de eşlik etti. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Kilis'in tarihine sahip çıktıklarını ifade ederek, "170 senelik tarihi olan Sabunhanenin restorasyonunu tamamlanmak üzereyiz. Bittiğinde üst katını çok amaçlı sosyal tesis, alt katını da sabun müzesinin de bulunduğu müze kompleksi olarak kullanacağız. Bu sabunhane Osmanlı'nın büyük ölçüde sabun ihtiyacını karşılayan bir tesis olma özelliğine sahipti. Sabunhane Binası Mimarlık mirasımız için değer taşıması, tarihe tanıklık etmesi, üretim geleneğinin belgelenmesi ve kültürel sürekliliğe katkı açısından bulunmaz bir örnektedir. Bu nedenle korunması ve yaşatılması önem arzetmektedir. Bakanımız Mahir Ünal kültür varlıklarımızın korunması ve ayağa kaldırılmasına çok büyük önem vermekte olup tüm yurtta bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi. Oylum Höyük Mahallesinde yapımına devam edilen açık hava müzesinde Mozakli Bazalika taban mozaiği ile kentte mevcut olan ve çıkarılacak diğer mozaiklerin sergileneceğini ifade eden Kocapınar, "Kilis tarihi zengin bir geçmişe sahiptir. Bu zenginliklerin etkili sunulmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kilis Müzesi açıldığı günden beri Oylum Höyük'ten çıkarılan eserler burada sergilenmektedir. İlimizin yetiştirmiş olduğu Devlet Sanatçısı Dr. Alaeddin Yavaşça'nın evinin kamulaştırılarak müze yapılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. "Aidesim Mozakli Bazalika Müzesi ve Sabunhane Binası " Bakanlığımızın Kilis'te yaptığı önemli çalışmalardan bir kaçıdır. Her yeri tarih kokan memleketimize hayırlı olsun. Kilis'e yatırımlarımız artarak devam edecektir. Kilis'te başarılı çalışmalar yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir'i kutluyorum" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, Genel Müdür Kocapınar'a Kilis'te yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek taleplerini iletti.

Genel Müdürü Kocapınar, Kilis’te

Genel Müdürü Kocapınar, Kilis’te

Genel Müdürü Kocapınar, Kilis’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim