• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Genel Müdür Yavuz Aydemir: Nafi Güral’ın Açıklamaları Gerçeği Yansıtmıyor

Genel Müdür Yavuz Aydemir: Nafi Güral’ın Açıklamaları Gerçeği Yansıtmıyor
SİMPAŞ A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Aydemir, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral'ın Ilıca Harlek Termal Otel ile ilgili yaptığı açıklamaların...

SİMPAŞ A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Aydemir, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral'ın Ilıca Harlek Termal Otel ile ilgili yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Aydemir, belediyeye ait Ilıca Harlek Termal Otel'i 10 yıl boyunca Nafi Güral'ın işlettiğini anımsatarak, sözleşme gereği kendisinin yapması gereken bazı yatırımları, bir lütufmuş gibi gösterdiğini ifade etti.

Aydemir, ayrıca Güral'ın sözleşme gereği yapması gereken ancak yapmadığı yatırımların Sulh Hukuk Mahkemesi'nce tespit edildiğini kaydetti.

Genel Müdür Yavuz Aydemir, "Tesiste bulunan jeneratörün kullanılamaz halde olduğu ancak şirket tarafından bakım ve onarımının yapılmadığı, lobiden katlara ulaşmayı sağlayan ilave asansör kapıları, kontrol panelleri, kabini ve makine dairesinin komple sökülmüş olduğu tespit edilmiştir. Diğer yandan basın açıklamasında belirtilen otelin harap hali ve kötü yönetimi nedeniyle Turizm belgesinin iptal edildiği iddiası tamamen asılsız olup devir alınan dönemde otelin 3 yıldızlı bir işletme olduğu ve çalışır durumda müşteri potansiyelinin yüksek olduğu bir dönem olduğu da herkesçe malumdur. Sözleşmede işletmenin tüm sorumluluğu müstecire ait olduğu açıkça belirtildiği halde bakanlığın istediği katkı payını belediyemiz ödemek zorunda kalmış ve belediyemiz tarafından firmaya borç rücu davası açılmıştır. Yine sözleşme gereği yaptığı her yatırımı bırakarak çıkması gerektiği halde daha öncede kamuoyunu bilgilendirdiğimiz gibi asansörü dahi sökülmüş mutfak da ki büyük fırınlar çıkarılamayıp fleksle parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiştir.Kira sözleşmesinin bitimine yakın bir şekilde deprem testi yaptırarak bana yaramayan kimseye yaramasın anlayışıyla hareket edildiği açıktır. Komisyon raporları ve fotoğraflarla ne kadar harap bir halde otelin boşaltıldığı ortadadır. Otelin 2 yıl boyunca işletilememesinden kaynaklı ve harap durumunu düzeltmek adına SİMPAŞ A.Ş. tarafından yapılan yatırımlar ve Belediyemizin Orman Bakanlığı'na ödediği payla birlikte 10 milyon TL zarara uğratılmıştır. Bu zarar belediyemizle beraber Kütahya halkının zararıdır. "Hakkımı helal etmiyorum" diyen kişilerin öncelikle 236 bin Kütahyalı hemşehrimizle helalleşerek ondan sonra hak ve hukuktan bahsetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizler halkımıza hizmet adına bu görevlerde bulunuyoruz. Halkımızın hakkını korumak ve bu konuda hakkını yiyenleri bilmesi için onları bilgilendirmek bizim en temel görevimizdir. Halkımızın hakkını korumaya sonuna kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, 10 yıl işletmeciliğini yaptığı Ilıca Harlek Termal Otel ile ilgili kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürerek, bu hususta kimseye "hakkını helal etmeyeceğini" ifade eden bir basın açıklamamı yapmıştı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim