• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Genel Kurul'da usül tartışması

Genel Kurul'da TBMM Başkanvekili Mumcu'nun, milletvekillerine yerinden söz vermesi üzerine tartışma yaşandı. Elitaş, Mumcu'ya "TBMM'yi keyfi olarak idare ediyorsunuz" eleştirisinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun, milletvekillerine yerinden söz vermesi, TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu.

Başkanvekili Mumcu, gündemdışı konuşmaların ardından, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'a, MHP Grup Başkanvekili adına yerinden söz vermesine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Elitaş itiraz etti.

Elitaş, Korkmaz'ın gündemdışı konuşma da yaptığını belirterek, Mumcu'nun İçtüzüğe aykırı işlem yaptığını öne sürdü. Mumcu, Elitaşa'a, "Başkanlığı baskı altına alıyorsunuz" dedi.

Usül tartışması

Tartışmanın uzamasının ardından mecliste yeni br usül tartışması başladı.

"Hangi usulle bunu yapıyorsunuz? Siz TBMM'yi keyfi olarak idare ediyorsunuz. Neye dayanarak sınırsız şekilde bu sözleri veriyorsunuz? Burada Meclis Başkanı'nın temsilen bu görevi yapıyorsunuz. Siz Meclis Başkanı'nı protesto eden birisisiniz. Meclis'in açılışında en yaşlı üye sıfatıyla gitmeniz gerekirken protesto ettiniz, gitmediniz. Protesto ettiğiniz bir Meclis Başkanı adına o kürsüde nasıl oturuyorsunuz? Onu da kendi vicdanınızda sorgulamanız gerekir."

Gündeme geçilemedi

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, gündemdışı konuşmaların ardından verilen sözlerin 20 milletvekilini bulduğunu, 45 dakika sürdüğü ve gündeme geçilemediğini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla grup adına kendisi olmadığı için Korkmaz'ın söz istediğini belirterek, "Vay efendim 'niye söz verdiniz?' İncir çekirdeğini bile doldurmayacak bir tartışma. Niye Sadık Yakut'a '10 kişiye söz vermiyorsunuz' demiyorsunuz? MHP'nin 24 Kasım ile ilgili söz söylemesinden niye rahatsızlık duyuluyor" diye konuştu. 

Güldal Mumcu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında yaptıkları toplantıda alınan karar gereğince bu sözleri verdiği belirterek, "Her zaman milletvekilinin söz hakkına saygılı oldum" diye konuştu.

Mumcu, tutumunda bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Nevzat Korkmaz'ın sataşmadan söz alarak Elitaşa'a yönelik "Sizin yaptıklarınızı da biliyoruz. Konuşmadan önce gargara yapmanız lazım" sözlerine Elitaş, "Muhalefet kendisine çeki düzen vermeli. Seçimler yaklaşıyor. Seçimlerde herkes neyin ne olduğunu görecek" karşılığını verdi.

www.istanbulhaber.com
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim