• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Genç’ten ‘Şehir Ve Kadın Sempozyumu’na Davet

Genç’ten ‘Şehir Ve Kadın Sempozyumu’na Davet
Ankara'da ziyaretlerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 01-03 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Geçmişten ve Günümüze Şehir ve...

Ankara'da ziyaretlerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 01-03 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Geçmişten ve Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu'na AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam'ı davet etti.

Canik Belediyesi, uluslararası sempozyumlarına bir yenisini daha ekliyor. History Studies Dergisi'nin katkılarıyla Canik Kültür Merkezi'nde 01-03 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan "5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu" öncesi Başkent Ankara'da ziyaretlerde bulunan Başkan Osman Genç, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın misafiri oldu. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Genç, Çam'ı sempozyuma davet etti.

GENÇ: "ŞEHİR VE KADIN SEMPOZYUMU"

Canik Belediyesi olarak daha önce bir çok sempozyum düzenlediklerini ve bu konuda tecrübeli olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Belediye olarak tecrübelerimizi şehrimizin yararına kullanmak istiyoruz. Kadınlara yönelik önemli yatırımlar gerçekleştirmiş bir belediye olarak, düzenleyeceğimiz Geçmişten Geleceğe Şehir ve Kadın Sempozyumunun da kadınlarımıza sosyal, kültürel ve toplumsal konularda daha fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. Önemli akademisyenlerin yer alacağı sempozyumumuzda AK Parti'mizin Kadın Kolları Genel Başkanını da aramızda görmek istiyoruz" dedi.

GENÇ: "MUTLU KADIN, MUTLU TOPLUM"

Kadınların eğitim ve refah düzeyinin toplumun zenginliğini ve geleceğini yansıttığının bilinciyle kadının toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Genç, "Biz şuna inanıyoruz; bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Toplumun en değerli varlıkları olan kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları toplum açısından çok önemlidir. Bütün çabamız, kadınları mutlu bir toplum. Çünkü kadınları mutlu olan bir toplum geleceğe güvenle bakar" diye konuştu.

GENÇ: "KADINLARA ÖZEL YATIRIMLAR"

Kadınlara özgü bir çok yatırım yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Hanım Konaklarımız, Aile Okullarımız, Kurs Merkezlerimiz ile daha pek çok sosyal ve kültürel tesislerimiz kadınlarımızın hizmetinde. Tesislerimizden günde 2 bin 500'ün üzerinde kadınımız yararlanıyor. Kadınlara yönelik en çok yatırım yapan belediye olarak ayrıca belediyemiz bünyesinde Aile Birimi ve Hukuk Birimi kurduk. Bu birimlerde kadınlarımız sosyal, psikolojik yardımların yanısıra hukuksal haklarını arayabiliyor. Kadınlarımıza yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizle farkındalık oluşturuyoruz. Bundan sonra da kadınlarımız için yatırımlar yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ÇAM: "KADINLARA EN ÇOK HAKKI AK PARTİ VERDİ"

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam da, AK Parti Kadın Kollarının 4 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü olduğuna dikkat çekerek, "AK Parti, kadınlarımıza en çok önem veren parti olmuştur. Kadınlarımızın siyasal, ekonomik ve sosyal yönden iyileşmelerini sağlayıcı gerekli yasal düzenlemelerin yanısıra, daha pek çok ekonomik ve sosyal haklar da kadınlarımıza AK Parti Hükümetimiz tarafından verilmiştir. Canik Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Şehir ve Kadın Sempozyumu bir kadın olarak beni çok mutlu etti. Kadınlarımız için faydalı bir sempozyum olacağına inanıyorum" dedi.

GENÇ, ŞENER VE YAVİLİOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Ziyaretin sonunda Başkan Genç, Genel Başkan Çam'a perspektif sanatıyla yapılan el emeği göz nuru üç boyutlu tablo hediye etti. Başkan Osman Genç, Ankara gezisi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanı İhsan Şener ile Maliye Bakan Yardımcı Dr. Cengiz Yavilioğlu'nu da ziyaret etti. Şener ve Yavilioğlu, Başkan Genç aracılığıyla Samsunlulara selam gönderdi.

Genç’ten ‘Şehir Ve Kadın Sempozyumu’na Davet

Genç’ten ‘Şehir Ve Kadın Sempozyumu’na Davet

Genç’ten ‘Şehir Ve Kadın Sempozyumu’na Davet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim