• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Gençlikten Şehitlere Vefa...

Gençlikten Şehitlere Vefa...
Çanakkale Savaşı'nın 101. Yıl dönümünde bin kişi yüz elli metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı eşliğinde Karskapı Şehitliği'ne yürüdü.

Çanakkale Savaşı'nın 101. Yıl dönümünde bin kişi yüz elli metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı eşliğinde Karskapı Şehitliği'ne yürüdü. Narmanlı Camii'nde sabah namazının ardından katılıcılara ayran çorbası ikram edildi. Vatandaş, "Bir ölüp bin diriliriz" sloganı ve mehter gösterisi ile şehitleri andı.

Çanakkale Savaşı'nın 101. Yıl dönümünde 1000 kişi yüz elli metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı eşliğinde Karskapı Şehitliği'ne yürüdü. Narmanlı Camii'nde sabah namazının ardından katılıcılara ayran çorbası ikram edildi. Vatandaş, "Bir ölüp bin diriliriz" sloganı ve mehter gösterisi ile şehitleri andı.

Erzurum'da sabah namazında 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı'nın 101. Yıl dönümünde şehit düşen askerler için Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Müdürlüğü Çanakkale vefa yürüyüşü gerçekleşti. Narmanlı Camii'nde sabah namazı kılan 7'den 70'e katılımcılar, Karskapı Şehitliği'ne yürüdü. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm Çanakkale şehitlerini anmak için her yıl olduğu gibi bu sene de 25 Nisan'da Vefa Yürüyüşü düzenledi. Çanakkale destanının 101. Yılında düzenlenen şehitlere vefa yürüyüşü Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri tarafından yürütüldü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarda vefa yürüyüşüne destek verdi.

SABAH NAMAZINI KILIP, ŞEHİTLERE YÜRÜDÜLER

Erzurum'da GHSİM ve Büyükşehir Belediyesi otobüsleri belirlenen camilerden alınan vatandaşlar Narmanlı Camiine getirildi. Burada sabah namazının ardından katılımcılara, Büyükşehir Belediyesi ve GHSİM tarafından Türk bayrağı dağıtılarak, çorba ikram edildi. Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, vatandaşlara kendi elleri ile çorba ikram etti. Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük de, Narmanlı Camii'nde vatandaşlara Çanakkale destanının önemi hakkında bilgi verdi.

150 METRELİK DEV TÜRK BAYRAĞI

Narmanlı Camiinde Sabah Namazının ardından şehitlere vefa yürüyüşüne start verdi. 100'lerce Erzurumlu genci, ihtiyarı ile şehitleri için Karskapı Şehitliğine yürüdü. 150 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğindeki dev Türk Bayrağı'nı taşıyan gençler, "Bir ölüp bin diriliriz" sloganı atarak yürüyüşe eşlik etti. Katılımcılar, "Ne Mutlu Türküm Diyene', "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', "Vatan Sana Canım Feda', "Polise uzanan eller kırılsın" "Askere uzanan eller kırılsın" diye de tezahürat yaptı.

MEHTERAN MARŞI İLE ŞEHİTLİĞE

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde 100'lerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ile Karskapı Şehitliğine giderek, burada şehitleri mezarları başında andı. Ellerindeki bayrakları şehitliğe bırakan vatandaşlar, şehitlere dua okudu. Erzurumlu hafızların Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından, vatandaşlar, İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün şehitler için yaptığı duaya hep bir ağızdan "Amin" dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Çanakkale'de şehit düşen tüm Türk Askerleri için düzenlenen bu anlamlı yürüyüşe katılımın yoğun olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek. "Bakanlığımızın bu anlamlı projesine katılmak ve destek vermek bizleri onurlandırıyor. Gençlerimizi, yetişkinlerimizi ve yaşlılarımızı bu manevi havası yüksek etkinlikte gördüğümüz için çok mutluyuz" dedi.

Gençlikten Şehitlere Vefa...

Gençlikten Şehitlere Vefa...

Gençlikten Şehitlere Vefa...

Gençlikten Şehitlere Vefa...

Gençlikten Şehitlere Vefa...

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim