• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

‘Gençlik Ve Yaşam’ Konulu Konferans Verildi

‘Gençlik Ve Yaşam’ Konulu Konferans Verildi
Adıyaman Üniversitesi Genç Bakış Topluluğu tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu'nda "Gençlik ve Yaşam" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Genç Bakış Topluluğu tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu'nda "Gençlik ve Yaşam" konulu konferans düzenlendi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Salih Bütün, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ramazan Gürbüz, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konferans öncesinde kısa bir konuşma yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilere bir kısım tavsiyelerde bulunarak mahremiyetten bahsetti. Gençliğin güzel olduğunu ancak bunun güzel yaşanarak daha da güzelleşeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Gönüllü aile mahremiyetinin önemli olduğunu, bunun kültürümüzün de bir gereği olduğunu belirtti.

Çay House'dan Serkan Aktaş'ın konuşmacı olduğu konferansta Risale-i Nur ve iman hakikatleri anlatıldı. Konuşmasına sorularla başlayan Aktaş, Allah'ın varlığını, birliğini bilimsel verilerle anlatırken insanın neden namaz kılması gerektiği üzerine konuştu.

Yer yer mizahi yaklaşımlarla konuyu anlatan Aktaş, insanın dünyalık meseleler karşısında ahiretini, sonsuz hayatını feda etmemesi gerektiği uyarısında bulundu. İnsanda 100 trilyon hücrenin bulunduğunu ve bu hücrelerden hiç birinin kendi başına hareket etmediğini, saniyede 50 milyon hücrenin yenilendiğini dile getiren Aktaş, bunu bir yapanın olduğunu, tesadüf olmadığını kaydetti.

Sivrisineğin doğuşundan itibaren neler yaptığının üzerinde duran Aktaş, Allah'ın varlığına işaret ederek onun bir aklı olmadığına, içgüdüsünün olmadığına ve damara bir sondaj kurmak için onu bir yönlendirenin olduğu şeklinde ifade etti.

Konferansın sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Aktaş, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve kitaplarını imzaladı.

Konferansın ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü makamında ziyaret eden Serkan Aktaş, Rektör Gönüllü'ye gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konferanslarından dolayı Aktaş'a teşekkür ederek Adıyaman'ın tarihi ve turistik yeri Cendere Köprüsü'nün maketini hediye etti.

‘Gençlik Ve Yaşam’ Konulu Konferans Verildi

‘Gençlik Ve Yaşam’ Konulu Konferans Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim