• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Gençlik Ve Spor Bakanlığı’ndan Rio 2016 Öncesi Sporcu Sağlığına Büyük Yatırım

Gençlik Ve Spor Bakanlığı’ndan Rio 2016 Öncesi Sporcu Sağlığına Büyük Yatırım
Gençlik ve Spor Bakanlığı, sporcuların performans ölçme ve değerlendirmelerinin son teknolojik yöntemlerle yapabilmesi için Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sporcuların performans ölçme ve değerlendirmelerinin son teknolojik yöntemlerle yapabilmesi için Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma Merkezi'ne (SESAM) 23 adet sağlık ve performans ölçüm cihazı aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, olimpiyat ve paralimpik oyunlarında mücadele edecek sporcuların performans ölçme ve değerlendirmelerinin son teknolojik yöntemlerle yapılabilmesi için büyük bir yatırıma imza attı. Bakanlık, Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma Merkezi'ne (SESAM) yaklaşık 2 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirirken, 23 adet sağlık ve performans ölçüm cihazı sporcuların hizmetine sunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık bünyesindeki uzman sağlık personeli ve antrenman bilim uzmanlarına verilen görevler doğrultusunda yapılan titiz çalışma sonucunda, sağlık ve performans ölçüm cihazı alındığını söyledi.

"ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ ORTADAN KALDIRDIK"

Cihazların kullanımıyla birlikte önemli bir sorunun da ortadan kalktığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Milli sporcularımızın katılacakları uluslararası üst düzey müsabakalar öncesindeki hazırlık aşamasında, sağlık ve performans durumları hakkında fikir verecek ölçümler yapamamanın eksikliği hissedilmekteydi. Yoğun çalışmalarımız neticesinde bu sorunu ortadan kaldırdık" dedi.

"BU CİHAZLARIN GENÇ SPORCULARIMIZ İÇİN DE AYRI BİR ÖNEMİ OLACAK"

Yeni cihazların yer aldığı laboratuarın, 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesinde hizmete girdiğine dikkat çeken Bakan Kılıç, "Bu cihazlarla, 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazanan ve gitmesi muhtemel sporcularımızın sağlık ve performans ölçümleri yapılıyor. Gelecekteki olimpiyatlara hazırlanan genç sporcularımız için de buranın ayrı bir önemi olacak. Her gün ortalama 20 sporcu burada teste tabii tutulabilecek. Şu ana kadar paralimpik ve olimpik dallarda mücadele eden birçok takımın olimpik kadrolarını burada ağırladık" diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERDEN AKADEMİK PERSONEL DESTEĞİ

Cihazları kullanmak ve sonuçlarını değerlendirmek amacıyla üniversitelerden de akademik personel desteği temin edildiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Böylece sporcularımızın sağlık ve performans durumları hakkında fikir edinebileceğimiz ölçümler yapacak imkânlara kavuşmuş olduk" ifadelerini kullandı.

"CİHAZLAR BİRÇOK AÇIDAN ÜLKE SPORUNDA ADETA ÇIĞIR AÇTI"

Spor Hekimi Uzmanı Dr. Tuğba Kocahan ise yeni alınan cihazların sporcu sağlığı ve performans ölçümü bakımından ülke sporunda adeta bir çığır açtığını belirterek, "Daha önce yapamadığımız birçok ölçüm ve değerlendirmeyi yapabilecek imkânlara sahip olduk. Şu ana kadar olimpiyatlara hazırlık amacıyla kamp yapmakta olan okçuluk, kadın ve erkek boks, atıcılık ve bedensel engelli atıcılık, bedensel engelli masa tenisiyle kadın goalball milli takımlarının ölçümlerini yaptık" şeklinde konuştu.

"CİHAZLAR, ANTRENÖRLER İÇİN DE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYACAK"

Söz konusu cihazların antrenörler için de büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Dr. Kocahan, şunları söyledi:

"Antrenörlerimizin test sonuçlarını sporcuların antrenmanlarına uyarlayarak daha başarılı sonuçlar alabilmeleri için işbirliği içerisinde çalışacağız. Antrenörlerin bu testleri daha çok isteyecek hale gelmeleri bizim için önem arz etmektedir."

"BAKANLIĞIMIZIN BU İMKÂNI SAĞLAMASI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

2016 Olimpiyat Oyunlarına vize alan milli boksör Onur Şipal ise yeni cihazlarla yapılan testler sayesinde sağlık ve performans durumu hakkında önemli veriler elde edildiğini kaydetti.

Milli boksör, "Bu tür performans testleri sayesinde eksiklerimizi görerek eskiye kıyasla antrenmanlarımıza daha bilimsel çalışmaktayız. Bakanlığımızın bu imkânı sağlaması bizler için çok önemli. Biz zaten performans sporcusuyuz ve performansımızı en iyi şekilde arttırmak istiyoruz" diye konuştu.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı’ndan Rio 2016 Öncesi Sporcu Sağlığına Büyük Yatırım

Gençlik Ve Spor Bakanlığı’ndan Rio 2016 Öncesi Sporcu Sağlığına Büyük Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim