• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ülkeyi Sporcu Fabrikalarıyla Donatıyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ülkeyi Sporcu Fabrikalarıyla Donatıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye'nin dört bir yanına "Olimpik Sporcu Fabrikası" olarak adlandırılan Çok Amaçlı Spor Salonları inşa ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye'nin dört bir yanına "Olimpik Sporcu Fabrikası" olarak adlandırılan Çok Amaçlı Spor Salonları inşa ediyor. 32 ildeki sporcu fabrikaları için bakanlık bütçesinden 234 milyon TL kaynak aktarıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyon sporcuların yetişmesi için her şeyden önce tesis gerektiğini belirterek, "Tesisleşmeyi tüm Anadolu'ya yayıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesine ilave olarak sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için Türkiye'nin dört bir yanına olimpik sporcu fabrikaları kuruyor. Çok amaçlı spor salonu olarak da adlandırılan sporcu fabrikalarında takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri aynı anda gerçekleştirilebiliyor. Güreşten cimnastiğe, basketboldan voleybola kadar tüm spor branşlarına uygun salonları bünyesinde barındıran tesislerde yüzlerce sporcu aynı anda spor yapabiliyor. 32 ilde yapımı planlanan sporcu fabrikaları için bakanlık bütçesinden 234 milyon TL kaynak aktarıldı. İlk aşamada Rize, Kırıkkale ve Bartın'daki sporcu fabrikası inşaatları tamamlanarak sporcuların hizmetine sunuldu. İstanbul, Ankara, Antalya, Samsun, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Karaman, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yozgat, Zonguldak illerindeki Sporcu Fabrikalarının yapımı ise devam ediyor. Adıyaman, Ardahan, Artvin, Bolu, Karabük, Konya, Osmaniye illerindeki sporcu fabrikalarının projesi hazırlanarak ihalesi yapıldı. Diyarbakır Merkez Sporcu Fabrikası, İstanbul Avrupa Yakası Sporcu Fabrikası ve Kilis Merkez Sporcu Fabrikaları ise ihale aşamasına getirildi.

"TESİSLEŞMEYİ TÜM ANADOLU'YA YAYIYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyon sporcuların yetişmesi için her şeyden önce tesis gerektiğini belirterek, "Bizim öncelikli amacımız spor yatırımlarını, en gelişmiş ve en modern tesisleri ülkenin her yerine ulaştırmak. Tesisleşmeyi tüm Anadolu'ya yayıyoruz" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'de bu zamana kadar yapılamayan tesisleşme atağını gerçekleştirdiklerini belirterek, "2002 yılına kadar inşa edilen tesis sayısı bin 757. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu değişim ve gelişme hamlesi sayesinde 2002'den bu yana bin 789 tesis inşa edildi. Sadece 6 ay gibi çok kısa sürede içerisinde futbol, basketbol, voleybol sahası olan 900 tane semt tipi spor tesisleri yaptık. Sporcuyu yetiştirmek için tesisinizin olması şart. Hiçbir başarı kendiliğinden gelmez. Önemli olan o başarıları taşıyacak tesis hamleleri yapabilmek ve ülke için kalıcı eserler üretebilmek. Daha önce yabancı ülkelerdeki statları, spor salonlarını gıptayla izlerdik. Şimdi bunları konuşmuyoruz. Şimdi diyoruz ki bizim de farklı illerimizde aynı kalitede statlarımız, spor tesislerimiz var. Daha iyilerini yapmaya devam ediyoruz. Hedefimiz ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi çağın gerektirdiği eğitim, bilgi ve sporla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır" şeklinde konuştu.

"ASIL MESELE SPORCU KARDEŞLERİMİZİN BU TESİSLERİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMALARI"

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Sporcu fabrikalarının yapılmasıyla illerdeki sporcularımızın daha iyi şartlarda antrenman yapmalarını sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda, daha fazla sporcuya ulaşmak geleceğin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların sosyalleşmesini sağlamak istiyoruz. Ancak, asıl mesele sporcu kardeşlerimizin bu tesisleri en iyi şekilde kullanmaları. Kendilerine sunulan imkanları iyi değerlendirmeleridir. İnşallah onlar da önemli başarılarla bu güzel tesisleri taçlandırırlar."

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ülkeyi Sporcu Fabrikalarıyla Donatıyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ülkeyi Sporcu Fabrikalarıyla Donatıyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ülkeyi Sporcu Fabrikalarıyla Donatıyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ülkeyi Sporcu Fabrikalarıyla Donatıyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ülkeyi Sporcu Fabrikalarıyla Donatıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim