• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Gençlik Ve Spor Bakanlığı ’Sen De Gönül Ver’ Dedi, Gençler Akın Etti

Gençlik Ve Spor Bakanlığı ’Sen De Gönül Ver’ Dedi, Gençler Akın Etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gençlerin hiçbir beklentisi olmadan, sadece topluma faydalı olma arzusuyla faaliyetlerde yer alması çok önemli"...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gençlerin hiçbir beklentisi olmadan, sadece topluma faydalı olma arzusuyla faaliyetlerde yer alması çok önemli" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün Genç Gönüllüler programı kapsamında hayata geçirdiği "Sen de gönül ver" sloganıyla yola çıkan gencgonulluler.gov.tr internet sitesi, gönüllü arayan ve gönüllü olmak isteyen gençlerin buluşma adresi oldu. Bakan Kılıç, gençlerin gönüllü olarak, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla, hiçbir çıkar gözetmeksizin, sadece topluma faydalı olma arzusuyla faaliyetlerde yer almasının çok önemli olduğunu söyledi.

GENÇ GÖNÜLLÜLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gençlerin daha fazla gönüllülük faaliyetlerine katılımını sağlamak ve gençliğin sosyal ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile gençlerin toplumsal hayata katılımı hedefleniyor. Genç nüfusun daha fazla gönüllülük faaliyetlerine katılımının sağlanması, gençliğin sosyal ve kişisel gelişiminin desteklenmesi, toplumsal hayata katılım, serbest zamanın etkin değerlendirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından www.gencgonulluler.gov.tr adında bir internet sitesi kuruldu.

Gönüllü arayan kurum ve kuruluşlar ile gönüllü olmak isteyenleri bir araya getiren internet sitesinde kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duyduğu gönüllü ilanlarını yayınlarken, gönüllü olmak isteyen gençler, spor, kültür ve turizm, çevre, afet ve acil durum, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler kategorileri altındaki seçeneklerden istediklerini tercih edebiliyor. Ayrıca genç gönüllüler, mobil uygulaması ile gönüllü ilanlarını anında görüp, istedikleri ilana bulundukları yerden de başvuru yapabiliyor.

Gençler; gönüllü olarak fakir çocukların derslerine yardımcı olma, fidan dikme, sokakları temiz tutma, hastaları, yaşlıları ziyaret etme, okul boyama ve bunun gibi yüzlerce gönüllülük faaliyetine katılabiliyor. Bazı konularda eğitimden geçirilen gönüllülere eğitimin sonunda sertifikaları veriliyor. Gönüllülük faaliyetlerine iştirak eden gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu Fotoğrafçılık eğitimi, gönüllü itfaiyeci eğitimlerine öncelikli olarak kabul ediliyorlar. 6 Haziran 2015 tarihinde açılan gencgonulluler.gov.tr internet sitesinde şu ana kadar en çok gönüllü ilanı iki yüz on sekiz ilan ile sağlık ve sosyal hizmetler dalında oldu. Eğitimde yüz seksen altı, çevrede yüz altmış dokuz, kültür ve turizmde 82, afet ve acil durumda 20 ve sporda 17 ilan yayınlandı.

"GENÇLERİN BİREYSEL ÇIKAR GÖZETMEKSİZİN TOPLUMA FAYDALI FAALİYETLERDE BULUNMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Kılıç, gençlerin gönüllü olarak, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla, bireysel çıkar gözetmeksizin, hiçbir maddi beklentisi olmadan, sadece topluma faydalı olma arzusuyla faaliyetlerde yer almasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Gönüllülük hareketinin kişinin tamamıyla kendi isteği doğrultusunda gerçekleştiğinin altını çizen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Gençlerin gönüllülük faaliyetlerini tek başlarına gerçekleştirmeleri yerine, belirli gönüllü kuruluşlara entegre olmalarını ve faaliyetlerini bu yolla gerçekleştirmelerini özendirecek çalışmalar yapıyoruz. Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün "Sen de gönül ver" sloganıyla Genç Gönüllüler programı kapsamında hayata geçirdiği projeye 8 bin 47 kişi gönüllü olmak için başvuru yaptı. gencgonulluler.gov.tr internet sitesinde şu ana kadar 483 kurumun 692 ilanı yayınlandı. Genç gönüllülerin sivil toplum kuruluşlarına olan katılımlarını artırmak ve bu gençlerin başarısını destekleyici faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak öncelikli amacımız."

Gençlik Ve Spor Bakanlığı ’Sen De Gönül Ver’ Dedi, Gençler Akın Etti

Gençlik Ve Spor Bakanlığı ’Sen De Gönül Ver’ Dedi, Gençler Akın Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim