• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Mardin’de

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Mardin’de
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bölgedeki terör operasyonlarının vatandaşların zarar görmemesi için sabırla yürütüldüğünü vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bölgedeki terör operasyonlarının vatandaşların zarar görmemesi için sabırla yürütüldüğünü vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e geldi. Kılıç, kentte ilk olarak esnafı ziyaret etti. Daha sonra valiliğe geçen Kılıç, Vali Vekili Tolga Kamil Ersöz'den brifing aldı. Valilik çıkışında kendisini bekleyen çocuklara satranç takımı hediye eden Kılıç, ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek, burada basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bölgede devam eden operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Kılıç, "Teröre karşı birlik ve beraberliğimiz hiç çekinmeden ortaya koyacağız. Yanlış bilgilerle yanlış yönlendirmelerle de hareket etmeyeceğiz. Çünkü sosyal medyada, basılı ve görsel medyada gerçek dışı haberlerle bir takım tepkiler bina ediliyor. Bunlar maalesef olumsuz anlamda bizleri etkiliyor. Bunlara karşı dikkatli olacağız. Uluslararası anlamda da terör konularına tepki veren bizim gibi duruş sergileyen çok az ülke var maalesef. Biz teröre terör diyenler olarak ortadayız. Biz bu mücadeleye en son nefesimizi veren kadar devam edeceğiz" dedi.

"AMBULANSA ATEŞ EDENLERE NE DİYORSUNUZ?"

Operasyonların uzun sürmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Bize operasyonların neden uzun sürdüğünü soruyorlar. Çünkü masum vatandaşımızın, terörle hiçbir alakası olmayan vatandaşlarımızın günlük hayatını normal şekilde yaşayan vatandaşımızın hiçbir zararı görmemesi için biz bu dikkati yaptık. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımız zarar görmesin diye sabırla bu şekilde hareket ettiler. Düşünebiliyor musunuz bir terör örgütü öyle bir terör örgütüdür ki mukaddes kitabımız Kuran'ı Kerimin içine el yapımı patlayıcı koyabilecek kadar alçaklaşmış, mabetlerimizin içine sığınarak oradan güvenlik güçlerimize, halkımıza ateş edecek kadar alçaklaşmış. TBMM'de bazı konuşanlar, iradelerini ortaya koyamayanlar, siyasi parti olduklarını söyleyip, aslında ise hiçbir siyasi iradesi olmayan siyasi parti milletvekilleri çıkmış diyorlar ki, "Devletin oradaki güvenlik gücü insanları yakıyor." Yazıklar olsun size. Devletin emniyet güçleri vatandaş zarar görmesin diye vatandaşına silah çekeni de en ağır şekilde cezalandırırken siz onları bununla itham ettiniz. Yaralıları almak için ambulanslara ateş edenlere ne dediniz bugüne kadar. Siz öncelikle terör örgütüne terör örgütü deyin. Ondan sonra konuşun. Siz daha terör örgütüne terör örgütü diyemeyecek kadar iradenizden yoksunsunuz. Bunu söyleyince de farklı farklı şeyler söylüyorlar. Bıkmadan usanmadan tekrar tekrar söyleyeceğiz. Terör örgütüne terör örgütü demediğiniz müddetçe kusura bakmayın sizlerle konuşmayacağız. Siz ambulanslara ateş edenlere ne diyorsunuz ben onu soruyorum?" diye konuştu.

"HER ŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN"

Bakanlığın gençlik projeleri ile ilgili de bilgi veren Kılıç, şu ifadelerde bulundu:

"Her şey gençlerimiz için, her şey güçlü bir Türkiye için. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı olarak ülke gençliğinin hizmetine sunduğumuz önemli uygulamalardan biri de gençlik kampları. Ücretsiz hizmet veren gençlik kamplarına katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları da bakanlıkça karşılanıyor. Gençlerin hizmetine sunulan gençlik ve izcilik kampları ile gençlere çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tanışmaları, değerler eğitimleri ile milli ve manevi değerleri özümsemelerini sağlamaları amaçlıyoruz. Bu organizasyonla, özgüven ve değerler konusunda bilinç düzeyi yüksek bireylerden oluşan sağlıklı nesillere giden yolda, milli ve manevi değerlerine bağlı, demokrasiyi benimsemiş donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz."

Bakan Kılıç, açıklamalarının ardından Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti.

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Mardin’de

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Mardin’de

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Mardin’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim