• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gençlik Merkezleri Değerlendirme Ve Planlama Toplantısı

Gençlik Merkezleri Değerlendirme Ve Planlama Toplantısı
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Gençlik Merkezleri 2015 Değerlendirme ve 2016 Planlama Toplantısı" yapıldı.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Gençlik Merkezleri 2015 Değerlendirme ve 2016 Planlama Toplantısı" yapıldı.

Elite World Van Hotel'de düzenlenen toplantıya Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Gençlik Merkezleri üyeleri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, 2015 yılında spor alanında 264, gençlik hizmetlerinde ise 886 olmak üzere toplamda bin 150 organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "İlimizde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlardan biri de 60'ar kişilik gruplar halinde ayrı ayrı iki kez gençlere yinelik düzenlediğimiz "Girişimcilik" kursudur. Geçtiğimiz günlerde ikincisini tamamladığımız bu kursumuzu başarıyla bitiren 54 kursiyerimize bugün sertifikaları verilecektir. Bu vesileyle toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, Van'ın; Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip kentlerinden bir tanesi olduğuna vurgu yaparak, "Genç nüfus bakımından ilk üçteyiz. Dolayısıyla bu genç enerjiyi etkin, verimli ve nitelikli insan gücüne dönüştürebilmek için gençlik spor il müdürlükleri, Bakanlığımızın ve illerimizde kurulan gençlik merkezlerinin önemini bir kat daha arttırıyor. Özellikle Van'ın bu gençliğini daha etkin, daha nitelikli bir sinerjiye dönüştürmek için gençlik merkezlerinin varlığını çok fazla önemsediğimizi ve çok faydalı olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Van TSO olarak, bu konuda yürütülecek faaliyetlerin farkındayız. Bunun için elimizden gelen her türlü katkıyı, her platformda sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özellikle gençleri geleceğe hazırlamak, onları nitelikli bir birey haline getirmek ve o enerjiyi toplumsal kalkınmaya, verimliliğe yönlendirebilecek çabaların çok değerli ve kıymetli olduğunu, belki de Van'ın diğer 81 ilden daha fazla çalışmalara ihtiyacı olduğunun vurgusunu yaparak hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan da, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'nin en önemli bakanlıklarından bir tanesi olduğuna dikkat çekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın en önemli teşkilatlarının gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, gençlik ve spor il müdürlüklerinin son yapılanmadan sonra gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri olarak sınıflandırıldığını söyledi.

Konuşmalarında gençlerin toplumun büyük bir kısmını oluşturduğuna dikkat çeken Taşyapan, "Bu yüzden gençlik merkezlerimize, spor merkezlerimize önem vermekteyiz. Yeni yapılanma ile birlikte daha çok önem verip, oraları hem nitelik hem de nicelik olarak daha iyi duruma getirmenin çabası içerisindeyiz" dedi.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve genç nüfusun bir zenginlik olduğuna vurgu yapan Vali Taşyapan, "Bugün bazı ülkeler, nüfusları yaşlandığı için yeniden gençleştirmek için çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Ancak bu, akşamdan sabaha olabilecek bir şey değil, uzun yıllar gerektiren bir çabadır. Bizler ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. Van olarak da daha genç bir nüfusa sahibiz. Bugün ilk ve ortaöğretimde 330 bin öğrencimiz okuyor. Bu sayı birçok ilimizin nüfusundan fazladır. Ayrıca 30 bin üniversite öğrencimiz var. Bunlar hem eğitimli hem de nitelikli gençler topluluğudur. Bunun için biz bu nüfusu; örgün okul çağı içinde ve onun dışındaki zamanlarında çok iyi bir şekilde faaliyetler ve yeteneklerle anlatmamız gerekiyor. Bu gençlik merkezlerinde gençlerimizin enerjilerini, hem iyi analiz etmemiz hem de eğitimlerine katkı sağlamamız lazım. Bu öğrenciler mezun oldukları zaman, birçok donanımı da yanlarında taşımaları gerekiyor. Bu anlamda gençlik merkezlerimiz çok önemli bir görev üstleniyorlar" şeklinde konuştu.

Toplantı, Girişim Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

Gençlik Merkezleri Değerlendirme Ve Planlama Toplantısı

Gençlik Merkezleri Değerlendirme Ve Planlama Toplantısı

Gençlik Merkezleri Değerlendirme Ve Planlama Toplantısı

Gençlik Merkezleri Değerlendirme Ve Planlama Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim