• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Gençlik Merkezi Öğrencilerini Bekliyor

Gençlik Merkezi Öğrencilerini Bekliyor
Kırklareli'nin Babaeski ilçesi Gençlik Merkezi Müdür Vekili Beyazıt Örgel, gençlik merkezlerinin 15 gündür faal durumda bulunduğunu, gelen taleplere göre...

Kırklareli'nin Babaeski ilçesi Gençlik Merkezi Müdür Vekili Beyazıt Örgel, gençlik merkezlerinin 15 gündür faal durumda bulunduğunu, gelen taleplere göre gençlere yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Babaeski Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Örgel, "Gençlerin serbest zamanlarını,sosyal , kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek ve bilgi beceri sahibi olmalarını yardımcı olmak, gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla kurulan gençlik merkezlerinin durumu budur. Çalışmalarımız, gençlik merkezleri arası Türk müziği yarışması önümüzdeki günlerde bununla ilgili okullara broşür dağıtacağız. Bu yarışmanın haricinde bir skeç yarışması var, "Hayallerini Sahneye Taşı" adlı bir yarışma. 14-29 yaş arası gençlerin katılabileceği tek veya grup olarak da çalışabilecekleri bir yarışma" dedi.

"GENÇLERİMİZ GELİP TESİSİMİZDEN FAYDALANABİLİR"

Yapılan ve yapılacak olan faaliyetlerden bahseden Örgel, "Mevcut tesisimizde gençlerin müzik aletlerini çalışabilecekleri gitar, saz, kemençe, ve bunun yanına klarnet de getirmeyi düşünüyorum. Çünkü yöremizde tutulup seviliyor. Bunlarla ilgili çalışmalar içerisindeyim, en kısa zamanda konu ile ilgili öğretmen tedarik edip bu konu ile ilgili Halk Eğitim Müdürlüğü ile temas halindeyiz. Onun yanına resim, plastik sanatlar ve çalışma odamız var. Gençlerin gelip gönül rahatlığı ile çalışabileceği güzel bir ortam. Salonlarımız,14-29 yaş grubu gençlere her kesimden üye kabul ediyoruz. Çalışma program ve tüzüğümüze uygun bir şekilde gençlerimiz gelip tesisimizden faydalanabilir" ifadelerini kulandı.

"GENÇLERİMİZİ GENÇLİK MERKEZİ FAALİYETLERİNDEN FAYDALANMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"

"Gençlik merkezimiz 15 gündür faal durumda, gelen talep eden gençlere konularında yardımcı olmaya hazırız" diyen Örgel, şöyle devam etti:

"Biz daha yeni çalışmaya başladığımız için kurumumuz tam manasıyla kendini tanıtamadı. Biz bununla ilgili okullara da gideceğiz, liselere, üniversitelere, ortaokulların belli sınıfları bizim yaş grubumuzda yer alıyor. Gençlerimizi gençlik merkezi faaliyetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Bizden istenen üç talep vardı, folklor başlattık. Halk Eğitim Merkezi ile koordineli çalışmaktayız, bayanlar step var Halk Eğitim Merkezi ile yine koordineli olarak sürdürmekteyiz. Yaklaşık olarak 25 bayan step grubumuz var. Engelli kardeşlerimiz var onlarda yaklaşık 20 kişi civarında onlara da hizmet sunmaktayız. Bunun yanı sıra tedarik edeceğimiz resim öğretmeni, müzik öğretmeni antlaşmaları sağladığımız taktirde kurslarımıza hemen başlayacağız. Yazında gezi ve seyahatlerimiz var. Faaliyetlerimiz ücretsizdir, bu faaliyetleri halkımıza duyurmaya çalışacağız."

Gençlik Merkezi Öğrencilerini Bekliyor

Gençlik Merkezi Öğrencilerini Bekliyor

Gençlik Merkezi Öğrencilerini Bekliyor

Gençlik Merkezi Öğrencilerini Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim