• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Gençliğinizi bankada saklayabilirsiniz

Dr. Aysel Yurtsever, süt dişi, ve karın yağlarının, hücre bankalarında saklanarak gençleşme sağlayabileceğini açıkladı
Ege Üniversitesi Kanserle Savaş ve Uygulama Merkezi İmmunoterapi Danışmanı Fizyopatoloji Uzman Dr. Aysel Yurtsever, süt dişi, 20 yaş dişi ve karın yağlarının, doku ve hücre bankalarında saklanarak yıllar sonra birçok hastalığın tedavisinde kullanilebileceğini ve gençleşme sağlayabileceğini açıkladı.
 
Dr. Yurtsever, farklı kök hücre tiplerinin olduğunu, hukuki ve etik sorunlar nedeniyle dünyanın birçok yerinde ve Türkiye'de sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan embriyolojik kök hücre ile çalışmanın yasak olduğunu hatırlattı.
 
Erişkin tipi kök hücreler üzerinde çalışarak onlarca hastalığa şifa bulabildiklerini söyleyen Yurtsever, aynı yöntemle gençliğin de geri kazanılabileceğine dikkati çekti.
 
'KÖK HÜCRE BİRÇOK HASTAYI ÖLÜMDEN DÖNDÜRÜYOR'
 
Kordon kanı, kemik iliği, karın yağı, süt dişi ve 20'lik yaş dişlerinden elde edilen kök hücrelerin büyük değer taşıdığını dile getiren Yurtsever, "Aklınıza gelen her organın içinde kök hücre, erişkin tipi olarak bulunuyor. Kök hücre insan için en önemli kaynaklardan biri. Lösemi gibi 40 çeşit kan hastalığında kullanılıyor, birçok hastayı da ölümden döndürüyor" dedi.
 
Kişinin kendisi için kök hücre kullanımını "otolog", başkası için kullanımını da "allojenik" olarak adlandırdıklarını ifade eden Yurtsever, "Kök hücre kaynaklarının kullanımı iki tiptedir. Eğer başkasına kök hücre veriyorsak doku tipi uyumunun sağlanması gerekiyor. Doku tipi inceleniyor. Çeşitli kanser hastalıklarının yanı sıra hücresel tedavilerde de bu yöntemin kullanımı söz konusu olabiliyor" diye konuştu.
 
ESTETİKTE SIK KULLANILIYOR
 
Kök hücrenin estetik alanında sıklıkta kullanılmaya başladığını ifade eden Aysel Yurtsever, özellikle kanser nedeniyle alınan meme yerine karından alınan yağların kullanıldığını aktardı.
 
KIRIŞIKLIKLARA DOKU ALTINDAN UYGULAMA
 
Türk estetik cerrahlarının kök hücre kullanımı konusunda dünyanın önde gelen doktorları arasında yer aldığının altını çizen Yurtsever, "Bağ dokusunun ana hücreleri anlamına gelen fibroblastlarımız, kulak memesi arkasında, karın yağlarında ve vücudun başka yerlerinde yer alıyor. Çeşitli yöntemlerle ayrıştırılan hücreler kırışıklar üzerine doku altından uygulanarak ameliyatsız tedavi sağlanıyor" diye konuştu.
 
'SÜT DİŞİNİZİ HÜCRE BANKASINDA SAKLAYIN'
 
Kök hücrenin yaşlanmadığını ve belli bir gençlikte kaldığını dile getiren Aysel Yurtsever, özellikle süt dişi, 20 yaş dişi ve karın yağlarının yıllar sonra kullanılabildiğini dile getirdi. Yurtsever konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Kök hücrenin yenileme kabiliyeti sonsuz. Eğer 60 yaşındaysanız hücreler de o yaştadır. Ancak süt dişinizi, 20 yaş dişinizi, liposuction ile alınan karın yağlarını çöpe atmamak doku ve hücre bankalarında saklatmak lazım. Hastanın 30'lu yaşlarında karnından aldırdığı yağ 50'li-60'lı yaşlarda minik operasyonlara vücuda verilebilir ve gençleşme sağlayabilir. Çeşitli hastalıkları tedavi etmek veya gençleşmek için alınan diş de 24 saat içinde doku ve hücre bankasına teslim edilmeli. Bankada -197 derece sıvı azotta bekletilen hücre 20 sene daha yaşayacaktır."
 
Kök hücre yöntemiyle dünyada ve Türkiye'de çok sayıda estetik ameliyat yapıldığını söyleyen Yurtsever, hasta isimlerinin gizli tutulduğunu da sözlerine ekledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim