• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Gençlerimiz kültür sanattan uzak kaldı

Gençlerimiz kültür sanattan uzak kaldı
Ajans Press'in Habitat Derneği'nin verilerinden derlediği incelemeye göre gençlerin yüzde 81'i tiyatroya ya da konsere gitmezken yüzde 43'ü de sinemaya gitmiyor.

Ajans Press'in Habitat Derneği'nin verilerinden derlediği incelemeye göre gençlerin yüzde 81'i tiyatroya ya da konsere gitmezken yüzde 43'ü de sinemaya gitmiyor. Gençler içerisinde kitap satın almayanların oranı ise yüzde 55 oldu.

Medya takibinin öncü kuruluşlarından Ajans Press, Türk gençlerinin kültür ve sanat karnesi üzerine inceleme gerçekleştirdi. Ajans Press'in Habitat Derneği'nin verilerinden derlediği incelemeye göre gençlerin yüzde 81'i tiyatroya ya da konsere gitmezken yüzde 43'ü sinemaya gitmiyor. Gençler içerisinde kitap satın almayanların oranı ise yüzde 55 oldu.

Gençler arasında en umutlu olanlar öğrenciler

Türkiye'nin gençlerinin yaşam memnuniyetleri incelendiğinde kadınların yüzde 10'u, erkeklerin yüzde 14'ü yaşantılarından hiç memnun olmadığını belirtirken, genç nüfus içerisinde gelecekten en umutlu olan kesim yüzde 77 ile öğrenciler oldu. Yüzde 50'lik oranla en umutsuz kesim ise iş arayanlar olarak belirlendi.

'Türkiye'de Gençlerin İyi Olma Hali" raporunda erkeklerin yüzde 13'ü, kadınların ise yüzde 15'lik kısmı psikolojik destek alması gereken zamanlar olduğunu söylerken her iki gençten birisinin sigara ve benzeri tütün ürünleri kullandığı belirtildi. Gençlerin siyasete katılımı sadece oy kullanmaktan ibaret gördüğü, sadece yüzde 3,9'unun aktif siyaset içerisinde yer aldığı saptandı.

En çok işsizlikle konuşuldular

Türkiye'de gençlerin en büyük sorunları arasında ilk sırada yer alan işsizlik son yıllarda tırmanışı geçti. Türkiye'nin yüzde 16'sını oluşturan gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 23'ü aştı. Gençlerin medyadaki haber çıkışlarını inceleyen Ajans Press, Türk gençliğinin en çok işsizlikle konuşulduğunu tespit etti; yılbaşından itibaren genç nüfustaki işsizlik konusuyla ilgili yazılı basında 3 bin 451 haber yansıması tespit edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim