• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Gençleri Bağımlılıklardan ‘Sokaktan Sahaya Projesi’ İle Koruyacaklar

Gençleri Bağımlılıklardan ‘Sokaktan Sahaya Projesi’ İle Koruyacaklar
Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin yanı sıra Ayvalık Belediyesi, Yeni Mahalle Spor Kulübü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü...

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin yanı sıra Ayvalık Belediyesi, Yeni Mahalle Spor Kulübü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü tarafından yürütülecek olan proje kapsamında, gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılıklardan uzak tutulmasıyla beraber gençleri sportif etkinlikler başta olmak üzere sanatsal etkinlikler ve sosyal hayata yönlendirmeyi hedeflendiği bildirildi.

Ayvalık'ta ilk, Balıkesir'de ikinci kız futbol takımını da bünyesinde barındıran Yeni Mahalle Spor Kulübü yöneticilerinden Müge Kubilay ile Arzu Atam'ın girişimleriyle hayata geçirilen projenin startının verildiği etkinlikte kulübün ek tesislerinin açılışı da yapıldı.

Yeşilay'ın Ege Bölgesi'nde Aydın'dan sonra ikincisini hayata geçirdiği projenin başlangıcının yanı sıra 2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü'nün ek binasının da açılışının da yapıldığı törende; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Yeşilay yetkililerinden Engin Sevinç, Proje Koordinatörleri Müge Kubilay, Arzu Atam, Balıkesir Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Edremit Körfez Temsilcisi Cemal Erhanoğlu, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, Yeni Mahalle Spor Kulübü Başkanı Necdet Mansız, Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü yöneticileri, ilçedeki birçok okulun müdürleri, öğretmenler, genç sporcular ve çok sayıda sporsever hazır bulundu.

2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü'nün ek binasının açılış kurdelesinin Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve protokol üyelerinin birlikte kesildiği törenin açılış konuşmasını Balıkesir Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Körfez Temsilcisi Cemal Erhanoğlu, yaptı.

Erhanoğlu, Yeşilay'ın öncülüğünde Ayvalık'ın iki güzide kulübü, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan projenin ilçedeki gençleri spora teşvik edebilmesi adına duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Erhanoğlu'nun ardından konuşan projeyi yürütecek olan 2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü yöneticilerinden Müge Kubilay, Yeni Mahalle'deki gençlere yönelik arkadaşı Arzu Atam ile birlikte bir şeyler yapmayı planlarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in önerisiyle bu projeye yönlendiklerini ve bunu büyük bir memnuniyetle hayata geçirdiklerini anlatarak destek veren herkese teşekkür etti.

PROJENİN AMACI BAĞIMLILIKTAN UZAK TUTMAK VE YETENEKLERİ ÖNE ÇIKARMAK

Türkiye Yeşilay Cemiyeti yöneticilerinden Engin Sevinç de, projenin amacının 11-15 yaş arasındaki dezavantajlı guruptaki gençlerin sokaktan sahaya taşınmasını sağlamak, bu gençlerin sportif anlamdaki yeteneklerini ortaya çıkarmak ve onlara sosyal gelişim alanları yaratarak, bu gelişimlerini hızlandırmak olduğunu söyledi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen bu mahalledeki çocukların farklı yerlerden geldikleri için aralarında uyum sorunlarının yaşandığını ve bu sorunları giderecek bir projenin burayı harekete geçireceğini düşünerek bu çalışmanın Yeni Mahalle'de hayata geçirdiklerinin bildirdi.

Proje startı ve tesis açılış töreninde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Bu gün burada çok önemli bir etkinlik yapıldı. Ben yapılan her şeyde bir hayır olduğunu her zaman söylerim ama bu hayır burada daha da önemli. Çünkü el birliğiyle yapılan bir hayır. Bir sosyal proje, bir spor kulübüyle sivil toplum kuruluşu, devlet, millet, Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Bakanlığı, belediye, Yeşilay, okullar birleşmişler bir proje üretmişler. İşte asıl güç, esas verimlilik bu. Bu gün ülkemizde en büyük ihtiyacımız birlik beraberliktir. Birlikteliklerden en önemlisi spor ve sanattır. Gençlerimizin, çocuklarımızın kişisel gelişimini sağlayan en önemli olaylardan bir tanesi de spor ve sanat. Bu gün bu mahalledeki çocuklara sahip çıkan, özellikle bu spor kulübünü kuran ve bu güne kadar yöneticiliğini yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni Mahalle Spor kulübü her yaş kategorisinde özellikle kendi mahallesinin çocuklarına spor terbiyesi veriyor. Bu çocukların bu yaşta aldıkları spor terbiyesi, beraber hareket etme bilinci hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde hangi işte olursa olsun kurdukları katıldıkları sosyal olaylarda olsun, kurdukları aile olsun bunlarda hepsi büyük bir kazanç olacaktır. Bunlara vesile olan herkesi kutluyorum. Biz Ayvalık Belediyesi olarak bu tarz organizasyonlara destek olacağız" diye konuştu.

KATKI VERENLERE ÜZERİNDE İSİMLERİ YAZILI FORMALAR HEDİYE EDİLDİ

Projeyle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörlerinden Arzu Atam ise Yeşilay'ın hibe programının kendilerini inanılmaz mutlu ettiğini ve bu projenin mutlaka Ayvalık'ta da yapılmasını istediklerini kaydederek, "Bağımlı olduktan sonra tedavi olabilmek çok zor. Önemli olan bağımlı hale gelmemek. Bu mahallede çocuk ve genç potansiyel çok fazla. Bu proje kapsamında Yeşilay'ında birçok eğitim programlarını gençlerimize vermeye çalışacağız. Zaten Yeni Mahalle Spor Kulübü, gençlerin bağımlılıktan uzaklaştırılıp sportif etkinliklere yönlendirilmesinde son derece başarılı bir kulüp. Bizler, kulüp bünyesindeki kız futbol takımıyla da çalışmalarımızı arttırıp, bu projenin başarılı olmasını sağlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayanlara isimlerinin yazılı olduğu birer adet Yeni Mahallespor Kulübü forması hediye edildi.

Ayvalık'ta kültürel ve sanatsal alanlarda yapmış olduğu gönüllü çalışmalarla tanınan Aysel Namlı'ya da katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Gençleri Bağımlılıklardan ‘Sokaktan Sahaya Projesi’ İle Koruyacaklar

Gençleri Bağımlılıklardan ‘Sokaktan Sahaya Projesi’ İle Koruyacaklar

Gençleri Bağımlılıklardan ‘Sokaktan Sahaya Projesi’ İle Koruyacaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim