• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Gençlere Yeni İstihdam Alanı Oluşturmaya Adım Adım…

Gençlere Yeni İstihdam Alanı Oluşturmaya Adım Adım…
Uluslararası Çağrı Merkezi Projesi'nin eğitim programlarının belirlenmesi için ve işsiz gençlere yeni iş imkanı sağlama amacıyla AK Parti Erzurum Milletvekili...

Uluslararası Çağrı Merkezi Projesi'nin eğitim programlarının belirlenmesi için ve işsiz gençlere yeni iş imkanı sağlama amacıyla AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti İl Başkan yardımcıları Muhammed Ali Yılmaz, Teoman Özdoğan, Ata Teknokent Genel Müdürü Recep Sadeler, ATASEM Genel Müdür Yardımcısı Fatih Değirmenci ve Turkcell Erzurum Lokasyon Müdürü Haluk Şanlı bir araya geldi.

Turkcell, Atatürk Üniversitesi ve Uluslararası Çağrı Merkezi Birliği ile ortak eğitim programı düzenlenmesine karar verildi. Yabancı dil ve Call Center eğitim programlarının hazırlanması amacıyla masaya oturan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve yöneticiler ümitsiz gençlerin umut kapısı oluyor. Ilıcalı'nın'Uluslararası Çağrı Merkezi" projesinin eğitim programı içeriğinin oluşturulmasında istişare edildi.

ULUSLARARASI ÇAĞRI MERKEZİ PROJESİ SEÇMELİ DERS OLACAK

Bölgesel Kalkınmaya katkı sağlayan en stratejik iş ilanlarından biri olan Çağrı Merkezi sektörü, binlerce kişiye iş imkanı sunuyor. Bankacılık ve telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere hemen hemen tüm iş kollarında vazgeçilmez bir yapılanma olarak önem kazanan çağrı merkezleri, Açık öğretim fakültelerinde Ön lisans programlarında yer alıyor. Atatürk üniversitesi mesleki eğitim modülü ile yürütülecek Uluslararası Çağrı Merkezi projesi meslek yüksek okullarında seçmeli ders olarak sunulacak. Uluslararası Çağrı Merkezi Projesi Erzurum merkez ve ilçelerinde tanıtımı yapılacak. İş başvurusunda bulunmak isteyen kişiler eğitime tabi tutulacaktır.

ÇAĞRI MERKEZİ KAPASİTESİ ARTIRILACAK

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı çağrı merkezleri sektörünün gençler için önemli bir yapılandırma ve geniş bir istihdam alanı olduğunu belirtti. Erzurum "da önemini koruyan ve binlerce kişiye ekmek kapısı açan çağrı merkezi sektörünün kapasitesi artırılacak. Ilıcalı'nın çağrı merkezlerinde 150 kişilik kadro açılmasına ilişkin teklifi Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından olumlu karşılandı. Bu teklif İçişleri Bakanı Efkan Ala nın onayından sonra yürürlüğe girecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim