• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gençlere "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" semineri

Gençlere "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" semineri
Erzincan Gençlik Merkezi Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na günler kala gençler için "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer düzenledi.

Erzincan Gençlik Merkezi Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na günler kala gençler için "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer düzenledi. Erzincan Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminere gençlerin yoğun ilgisi oldu.

Erzincan Gençlik Merkezi'nde Gençlik Merkezleri Akademisi başlığı altında yürütülen Kişisel Gelişim Atölyesi çalışmaları kapsamında YGS sınavına girecek olan gençler için Milli İrade Özel Eğitim Okulu Rehber Öğretmeni Bülent Sarıkaya tarafından "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer verildi. Seminerde gençlerin sınav kaygıları üzerinde duran Rehber Öğretmen Bülent Sarıkaya "Sınavda bilginin, zamanı doğru ve etkili kullanmanın yanı sıra stresi kontrol altına alabilmek de çok büyük önem taşıyor. Şimdiden stresinizi üzerinizden atmaya çalışın" dedi. Sınav öncesi gençlerin uyku problemine karşı asla ilaç almamalarını belirten Sarıkaya "Sınavdan önceki gün uyuyamazsanız endişelenmeyin. O gece sizi uyku tutmasa da kendinizi uyumaya zorlamayın. Uyuyamasanız bile bir günlük uykusuzluk performansınızı çok etkilemez. 2-3 saat bile uyuyabilseniz yeterli. Uyumak için bilmediğiniz ve doktor tarafından reçete edilmemiş bir ilacı asla kullanmayın!" diye konuştu. Sınav öncesi günün dinlenerek geçirilmesi gerektiğini belirten Sarıkaya: "Şimdiye kadarki çalışmalarınız için kendinizi tebrik edin ve sınav için olumlu düşünün. Daha fazla ders çalışmak yerine dinlenmeye çalışmalısınız. Dinlendiğinizde bir sonraki gün sınavda soruları daha iyi okuyacak ve doğru yanıtlama ihtimaliniz artacaktır." dedi. Seminere katılan gençler ise bu seminerin sınav kaygıları ile baş etme yollarını öğrenmeleri açısından çok önemli olduğunu belirtip bu semineri düzenleyen Erzincan Gençlik Merkezi'ne teşekkür ettiler.

Gençlere "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" semineri

Gençlere "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" semineri

Gençlere "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim