• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Gençlere Şiiri Sevdiriyor

Gençlere Şiiri Sevdiriyor
Manisalı Şair Nazmi Alper Tanrıverdi, muhtelif okullarda verdiği şiir dinletileriyle ve açtığı şiir sergileriyle, gençlere şiiri sevdiriyor.

Manisalı Şair Nazmi Alper Tanrıverdi, muhtelif okullarda verdiği şiir dinletileriyle ve açtığı şiir sergileriyle, gençlere şiiri sevdiriyor. En son geçtiğimiz hafta Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesinde şair Tanrıverdi tarafından açılan sergiye gençler yoğun ilgi gösterdi.

Basılı 3 şiir kitabı ve basılmaya hazır 2 şiir kitabı da hazır olan Manisalı Yazar-Şair Nazmi Alper Tanrıverdi, şiir dinletileriyle ve şiir sergileriyle gençlere şiiri sevdiriyor. Manisa merkezde ve ilçelerde farklı okullarda şiir dinletilerine katılan ve Manisa'da şiir denilince akla gelen isim olan Nazmi Alper Tanrıverdi, en son olarak Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesinde sergi açtı. Şiirlerinin yanı sıra türkü sözlerini de fotoğraflar eşliğinde panolara asan Tanrıverdi, konferanslarda üniversitelerde bazı gençlerin "Türküyü sevmiyoruz" demeleri üzerine duyduğu üzüntüden bu çalışmaları yaptığını kaydetti. Tanrıverdi, "Gerek okullarda yaptığım konferanslarda gerekse sergilerimde muhatap olduğum gençlere, şiirin güzelliğini anlatarak gençlere şiiri sevdirmeye çalışıyorum. Şiirsiz, edebiyatsız yaşanamaz. Bir de türkülerimiz bizim kültürümüzdür. Bazı gençler "Biz türküyü sevmiyoruz" dediler. Bu bana çok dokundu. Güzel fotoğraflar eşliğinde bazı türkü sözlerini de sergime koydum. Sağ olsun öğrenciler sergimi boş bırakmadılar. Ziyaret defterime duygularını yazdılar." dedi.

ALTIN ELMA ÖDÜLÜNÜ KAZANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Amasya'da 11'incisi düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında, Şair Nazmi Alper Tanrıverdi'nin güftesini yazdığı, Yılmaz Yüksel'in bestelediği "Ben Anadoluyum" adlı eser, 542 eser arasından birinci seçilerek Altın Elma ödülüne layık görülmüştü.

Gençlere Şiiri Sevdiriyor

Gençlere Şiiri Sevdiriyor

Gençlere Şiiri Sevdiriyor

Gençlere Şiiri Sevdiriyor

Gençlere Şiiri Sevdiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim