• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Gençlere İş İçin Dabb Harekete Geçti

Gençlere İş İçin Dabb Harekete Geçti
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB), genç nüfus içindeki işsizliği azaltmak amacıyla Avrupa Birliği'nden yüz binlerce liralık hibe kredisi aldı ve...

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB), genç nüfus içindeki işsizliği azaltmak amacıyla Avrupa Birliği'nden yüz binlerce liralık hibe kredisi aldı ve projenin kabul edilmesine dönük protokol imzalandı. DABB Başkanı Soner Çetin, "Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik. Özellikle de genç nüfus içindeki işsizliği azaltmak için DABB olarak çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJEYİ UYGUN BULDU

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği'nin bir süre önce Avrupa Birliği nezdinde yaptığı İşsizliği Azaltmaya Dönük Proje başvurusu kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Hibe Projeler Bölümü DABB'dan gelen teklife onay verdi ve 266 bin 66 Euro (yaklaşık 900 bin TL) istihdam projesi için ayrıldı. Hibe yani bağış olarak DABB'a verilen proje desteği için Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Mali Yatırımlar Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek protokole imza koydular.

SADECE GENÇ İŞSİZLİK YARARLANACAK

İşsizliğin azaltılmasını amaçlayan İstihdam Projesinden yalnızca 18-29 yaş arasında ve üniversite mezunlarından oluşan 120 kadar gencin yararlanması öngörülüyor. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği olarak sosyal projelere özel önem verdiklerini ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, işsizliğin azaltılmasına dönük olarak halen birçok alanda beceri kazandırma kursları verdiklerini hatırlattı. Çetin, "Bu kurslar ile piyasanın arzu ve talep ettiği mesleklerde kadınları ve erkekleri yetiştiriyoruz. Bu hibe kredisi ile sadece gençlere yönelik çalışmalar yapacağız" dedi.

BAŞVURULAR İÇİN AÇIKLAMA OLACAK

DABB olarak bir yandan zordaki küçük belediyelere bilgi aktarımı ve araç devri yaptıklarını, diğer yandan proje havuzundan proje paylaşımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Soner Çetin, "900 bin lira olarak kasamıza girecek olan hibe kredisi ile 100'ü aşkın gencimize istihdama yönelik destek sağlayacağız. Kimlerin nasıl yararlanacağı konusunda yakında bilgi paylaşımı yapacağız. Bölge insanımıza hayırlı olsun. Umarız bu güzel imkanı gençlerimiz iyi değerlendirir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim