• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Gençlere Avrupa fırsatı

Gençlere Avrupa fırsatı
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Gençliğin Belediyesi Kulübü, gençlerin Avrupa hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Proje kapsamında gönüllü hizmet için 2-12 aylık sürelerle Avrupa ülkelerine gidecek olan gençlerden ilk ikisi Romanya ve Macaristan'a gönderildi. Öğrenciler; hem farklı kültürlerle tanışıp yabancı dillerini geliştirecek hem de geleceklerine yön verecek önemli tecrübeler elde etme şansını yakalayacak.

Toplumsal ve sosyal projelerde yer alma ve fikir üretme potansiyeli bulunan gençleri Avrupa'ya göndermek ve farklı deneyimlerin kapılarını aralamak için Gençliğin Belediyesi Kulübü'nü kuran Karşıyaka Belediyesi, projenin ilk meyvesini aldı. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Hakan Bulca, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen “Gençlerde Cinsiyet, Sınıf ve Engelli Ayrımcılığı” konulu eğitim seminerine; İngilizce öğretmeni Bahar Çaylak da Romanya’nın Predeal kentinde gerçekleştirilen “Sektörlerarası Stratejik Ortaklık” konulu seminere katılmak üzere bu ülkelere gönderildi. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen her iki programda da sekiz farklı Avrupa ülkesinden onlarca genç, bir araya gelerek ortak projeler üzerine çalışacak.

HER YIL 100 ÖĞRENCİ GİDECEK

Avrupa Birliği ülkelerince sunulan fırsatlar arasından dilediklerine müracaat edebilecek olan gençler, gidecekleri ülkede 2-12 ay arasında değişen sürelerle gönüllü hizmette bulunacak. Yurt dışında uzun dönem kalamayacak durumdaki engelli ya da imkanları kısıtlı gençler de 2-8 haftalık kısa süreli programlara katılabilecek. Gönüllü gençlerin ulaşım, barınma, sigorta ve harçlık gibi giderleri, projeden karşılanacak. Yalnız başına yurt dışına gidemeyecek durumdaki engelli gençlerin refakatçi masrafları da tamamen projeye ait olacak. Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne başvurularını iletebilecek olan gençler, 399 43 38 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecek. “Gençliğin Belediyesi” isimli Facebook sayfasından da hem bu projeye ilişkin hem de gençlere sunulan diğer Avrupa fırsatlarına ilişkin gelişmeler takip edilebilecek. Her yıl 100 öğrenci belediye tarafından Avrupa'ya gönderilecek.

“HİZMETTE SINIRLARI AŞTIK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Eğitim, kültür, spor gibi farklı alanlarda fırsat eşitliği oluşturmaya çalıştığımız Karşıyakalı gençlerimiz için hizmette sınırları aştık. Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisimiz aracılığıyla her yıl onlarca gencimizi Avrupa’ya göndererek gelecekleri adına önemli kazanımlar elde etme fırsatı sunacağız. Gençlerimiz yeni kültürlerle tanışmak, yeni beceriler kazanmak, yabancı dil bilgilerini geliştirmek ve unutulmayacak tecrübeler yaşamak için bu fırsatı kaçırmasın” dedi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençlerin ortak sorunlarla ilgili gerçekleştirecekleri çalışmalarda yer aldıkları için büyük sevinç yaşadığını belirten Hakan Bulca, “Benim için önemli bir deneyim olacak. Orada yaşadıklarımı burada farklı ortamlarda arkadaşlarıma anlatıp paylaşacağım. Bizlere bu imkanı sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyorum” dedi. Bahar Çaylak da yaşadıkları deneyimler ile Karşıyaka’da yeni projeler üreteceklerini kaydetti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim