• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gençler Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Tutulacak

Gençler Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Tutulacak
Mardin'de gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için dev bir sosyal proje başlatıldı.

Mardin'de gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için dev bir sosyal proje başlatıldı.

Mardin'de SODES desteği ile hayata geçirilecek olan "Okullarda Yeşeren Genç Sporcular" projesi ile 7 mahalledeki 10-15 yaş arası yaklaşık 2 bin çocuk spor dallarında eğitilecek. Proje Mazıdağı ilçesi, Evciler, Kocakent, Şanlı, Kemerli, Yukarıkonak, Balpınar ve Cumhuriyet ortaokullarının bulunduğu mahallelerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde yürütülecek.

Proje hakkında bilgi veren Mazıdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Atalay, "Projemiz 9 ay boyunca ilçemizde turnuvalar düzenlenmesi, spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve yetenekli öğrencilere çeşitli branşlarda kurslar verilmesi ile Mazıdağı'ndaki spor ve kardeşlik bilincinin artırılmasını amaçlamaktadır" dedi.

Projenin uygulama alanı olarak seçilen ilk ve ortaokullarda basketbol, voleybol ve futbol takım spor turnuvaları yapılacağını belirten Atalay, "Oluşturulacak spor ve oyun alanlarında araç-gereç, malzeme, giysi ve eğitici desteği sağlanacak. Spor kültürü ve değerleri örgün eğitim süreci ile kaynaştırılarak evrensel ahlakın temel ilkelerinin ilk ve ortaokul çağı öğrencileri tarafından benimsenmesi sağlanacaktır. Spor ve oyun etkinlikleri yoluyla içinde yaşadığı sosyal sitemle uyumlu, çağın gerektirdiği bilgi, beceri donanımını kavramaya yatkın, uyumlu, evrensel ahlak değerlerini benimsemiş bireyler yetiştirilecektir. Bu yolla şiddetten arınmış, sorunların çatışma değil uzlaşma kültürü içinde çözülebileceği bir toplumun oluşumuna katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Mehmet Şah Aydıner ise, projenin hedef grubunu dezavantajlı sosyal yaşamı içinde geleneksel değerlere göre sosyalleşen ilk ve ortaokul öğrencilerinin oluşturduğunu anlatarak, "Projenin uygulama etkinliklerinden doğrudan bin 650 ilk ve ortaokul öğrencisi yararlanacaktır. Ancak oluşturulacak spor ve oyun alanları 7 mahallenin tüm çocuklarına hizmet verecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim