• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Gençler yarı final için

Gençler yarı final için
Konya'da devam eden Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, Türkiye çeyrek finalde Letonya ile karşı karşıya gelecek.

Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası Konya'da devam ediyor.

İlk turu 3, ikinci turu da 2. sırada tamamlayarak çeyrek finale ismini yazdıran Milliler, Letonya ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek.
 
Turnuvaya 101-51'lik Çek Cumhuriyeti galibiyetiyle başlayan Milliler, Bosna Hersek yenilgisinin ardından grup lideri Yunanistan'ı son çeyrekteki etkili oyunuyla mağlup ederek ilk turu 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 3. sırada tamamladı. İkinci tura Karadağ galibiyetiyle başlayan Ay-Yıldızlılar, İspanya'yı devirerek çeyrek final biletini cebine koydu. Grubun son maçında ise rakip güçlü Sırbistan'dı... Takımın sayı yükünü çeken Egemen Güven dinlendirilirken; Milliler rakibine 82-62 mağlup olarak liderlik fırsatını tepti.
 
Hırvatistan'ın ardından maç başına 76,5 üreten Milliler, turnuvanın en skorer ikinci takımı... Türkiye, asist liderliğinde de takım olarak üçüncü sırada...
 
Milliler'in sayı ve ribaunt yükünü pivot Egemen Güven çekiyor. Yüzde 60 gibi yüksek sayı yüzdesiyle hücum eden Egemen maç başına 14.3 sayı ve 7.8 ribaunt aldı. . Furkan Korkmaz ve Okben Ulubay ikilisi maç başına 9.3’er sayı üretirken, Tolga Geçim ve Berk Uğurlu'nun sayılarının yanı sıra asistleri de hücumdaki top dağılımında etkili bir rol oynuyor.
 
Grup ikincisi olarak çeyrek finale yükselen Türkiye, Letonya ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Turnuvaya İtalya yenilgisiyle başlayan Milliler’in rakibi Letonya; Polonya ve Belçika galibiyetleriyle adını ikinci tura yazdırdı. 23 sayılık farktan geri gelerek Litvanya'yı mağlup etmesinin ardından Hırvatistan'a kaybeden Letonya, Fransa'yı mağlup ederek Türkiye'nin rakibi oldu.
 
Letonya'nın en etkili ismi oynadığı tüm maçlarda çift haneli sayılara ulaşan ve 14.7 sayı ortalamasıyla oynayan Rihards Lomazs... Guard pozisyonunda oynayan Lomazs'ın yanı sıra forvet Rinalds Malmanis ile Ervins Meznieks de takımın dikkat çeken diğer isimleri...
 
18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda son 8 maçlarının ardından kazanan takımlar cumartesi günü yarı finalde karşı karşıya gelecek. Cumartesi gününü galibiyetle kapatan takımlar ise pazar günü şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim