• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor
Uşak Gençlik Merkezi, Uşak Müftülüğü, Uşak Belediyesi ve Uşak Kardeşlik Platformu tarafından her ay düzenlenen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor"...

Uşak Gençlik Merkezi, Uşak Müftülüğü, Uşak Belediyesi ve Uşak Kardeşlik Platformu tarafından her ay düzenlenen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği bugün Hacı Zeybek Camiinde düzenlendi.

Gençlerin doldurduğu camide Uşak Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi öğretim Üyesi Yar.Doç.Dr. Hikmet Gültekin sabah namazına müteakip hutbeye çıktı. Hutbesinde İslam'da samimiyete değinen Gültekin; " Din samimiyet demektir. İslam dininin yarısı temiz niyettir. O nedenle Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadislerinde buyurmuşlardır ki;" Ameller ancak niyetlere göre değer kazanır."Bu hadis-i şerif bazı alimlerin ifadesiyle dini yarısını özetlemektedir. Din tamamen samimiyet demektir. Bir hadis-i şerifte Peygamber (S.A.V) bir Müminin nasıl olmasını, hangi duyguları taşıması gerektiğini şöyle anlatır; " Üç şeydir vardır ki müminin kalbi o üç şey hakkında samimi olur, birincisi yaptığı işi Allah rızası için yapar, ikincisi Müslümanların idarecilerine karşı samimi olur, üçüncüsü Müslümanların birlikteliğini ister, ona yapışır. Yani bir Müslüman nerede olması gerekiyorsa orada olmak. Müslümanların başına gelen iyiliklere sevinip, kötülüklere üzülmek. Allah için sevmek Allah için buğuz etmek. Kendi çıkarları, kendi grubunun cemaatinin menfaati için değil, ümmeti Muhammed'in menfaatini istemek, onun için çalışmak. Bu üç şey olursa diyor hadis-i şerifte onların dinleri onların arkalarından kuşatır. Bir şehrin etrafını sur ile çevirirseniz düşman girebilir mi? Giremez. Ama siz bu üç madde konusunda samimi olamazsanız Müslüman olmanız size bir şey kazandırmayabilir" şeklinde konuştu.

Samimiyetin Allah katında en kıymetli değerlerden, bir müminde bulunması gereken en önemli vasıflardan biri olduğunu söyleyen Gültekin Hz. Peygamberden bahsederken anlatırken ve anlarken samimi olmak gerektiğini vurguladı.

Namazdan sonra cami avlusunda simit ve tarhana çorbası ikram edildi. Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir'in yaptırdığı duadan sonra toplu fotoğraf çekildi ve etkinlik sona erdi.

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim