• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Gençbank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Gençbank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de
Eskişehir'de gençlerin dünyaya açılan kapısı olan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, topluma katkı sağlayan projelere "Genç Bank" ile ev sahipliği...

Eskişehir'de gençlerin dünyaya açılan kapısı olan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, topluma katkı sağlayan projelere "Genç Bank" ile ev sahipliği yapacak.

"Genç Bank" projesiyle, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacıyla uygulanıyor. Proje çerçevesinde bir gençlik grubu, gönüllü olarak bir mahalle, ilçe veya şehirdeki gençlerin ihtiyaçlarına yönelik bir hibe programı tasarlanıyor. Hibe programıyla ilgili duyurular yapıldıktan sonra basit bir başvuru süreci üzerinden gençlerin oluşturduğu grupların proje fikirleri, finansal, içerik ve uygulama açılarından desteklenmeye başlıyor. Böylece hem gençlerin ilgili yereldeki toplumsal katılımlarını arttırmaya yönelik bir destek sağlanırken hem de bu çalışmalarla yaşadıkları topluma olumlu katkılar yapmaları için bir imkân oluşturuluyor. Genç Bank, Türkiye dışında halen İngiltere, Almanya, İrlanda, Bulgaristan, Romanya, Ermenistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Güney Afrika'da da farklı kurumlar tarafından uygulanmaya devam ediyor.

"GENÇ BANK İÇİN TEK GEREKLİ ŞEY 7 - 8 KİŞİLİK EKİPLER"

Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edilecek Genç Bank projesini anlatan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi'nden Ezgi Gedik, Genç Bank Projesi hakkında bilgiler verdi. Gedik, "Türkiye'de Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edilen ve 16 - 25 yaş arası gençlerin kendi yaşadıkları çevrede genç arkadaşları ile birlikte, kendi projelerini hayata geçirebilecekleri Genç Bank için tek gerekli şey 7 - 8 kişilik ekipler. Bu ekipler Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından eğitime tabi tutuluyor. Tepebaşı Belediyesi de 2016 yılında Genç Bank'ın temsilcisi oldu. Genç Bank Projesi artık merkezlerimizde koordine edilecek" dedi.

"HERKESİ GENÇ BANK'A PROJE SAĞLAMAYA DAVET EDİYORUZ"

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Çağlar Yenilmez ise, "Öncelikle projeleri değerlendirecek bir çekirdek ekip kurulması gerekli. Eğitimler sonunda bu değerlendirme ekibi, gelecek projeleri değerlendirerek yaşama geçmesini sağlayacak. Sizleri de bu çekirdek ekibe ya da Genç Bank'a proje sağlamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Genç Bank programında yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gençlik merkezleri ile ortak çalışıldığı bildirildi.

Gençbank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Gençbank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Gençbank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim