• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Genç: “Yeni Türkiye’de Koşan Bir Samsun Olmalıdır”

Genç: “Yeni Türkiye’de Koşan Bir Samsun Olmalıdır”
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da katılımıyla gerçekleştirilen "Sivil Toplumla Diyalog" konulu toplantıya katılan Canik Belediye...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da katılımıyla gerçekleştirilen "Sivil Toplumla Diyalog" konulu toplantıya katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Avrupa Birliği yolunda şehirlerin rolü çok büyüktür. Bu rol de Samsun da yer almalıdır. Yeni Türkiye'de koşan bir Samsun olmalıdır" dedi.

Samsun'da, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Avrupa Birliği Bakanı - Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da yer aldığı "Sivil Toplumla Diyalog" toplantısına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplantı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Güçlü bir dünya ülkesi olmayı hedefleyen Türkiye'de, Samsun'un da dünyayla bütünleşmesi gerektiğini belirten Genç, "Yeni Türkiye'nin oluşumunda ve Avrupa Birliği yolunda şehirlerin rolü çok büyüktür. Bu bakımdan şehir olarak Yeni Türkiye'de Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız'ın hızına yetişmek için koşmak zorundayız" diye konuştu.

"HERKESİN ENERJİSİNE İHTİYAÇ VAR"

Şehrin başarısı için 21. yüzyılın çok iyi algılanması gerektiğini belirten Genç, "Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile diğer gelişmeler Karadeniz illerine önemli roller biçiyor. Bu gelişimin içerisinde yer almamız geçmişten gelen özelliklerimizi ve gücümüzü bilmemizle doğrudan orantılıdır. Yaşanan bu gelişmeler Samsun ve çevre coğrafyasını yakından ilgilendirmektedir. Şehirlerin yarıştığı günümüzde Samsun'da, bu şehrin her bir insanının, yöneticisinin, sivil toplum örgütünün, işadamının enerjisine, fikrine, heyecanına ihtiyaç vardır" diye konuştu.

"ŞEHİR OLARAK BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"

AK Parti'nin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefinin sadece sloganlaşmış bir hikayenin öyküsü olmadığına işaret eden Genç, "2023 hedefi Dünya'daki 10 büyük ekonominin arasına girme mücadelesinin simgesidir. Samsun da bu hedefte yer almalıdır. Bizler sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye'sine karşı sorumlu değiliz. Marka şehirler marka ülkeleri oluşturur. Yeni Türkiye de marka olmalıdır. Bunun yolu da şehirlerden geçmektedir. Güçlü şehirleri sağlam taşlar inşa etmez, güçlü şehirleri güçlü insanlar inşa ederiz. Şehir olarak biz birlikte güçlüyüz. Bu birlikteliği sağlamak zorundayız" şeklinde konuştu.

Genç: “Yeni Türkiye’de Koşan Bir Samsun Olmalıdır”

Genç: “Yeni Türkiye’de Koşan Bir Samsun Olmalıdır”

Genç: “Yeni Türkiye’de Koşan Bir Samsun Olmalıdır”

Genç: “Yeni Türkiye’de Koşan Bir Samsun Olmalıdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim